Diemen na zinderend duel opnieuw langs Ouderkerk

De veelbesproken derby tussen Diemen en Ouderkerk is opnieuw in het voordeel van Diemen beslist. De ploeg van Martin van Egmond, vorig seizoen nog bij Ouderkerk, trok na een zinderend duel aan het eind van de wedstrijd aan het langste eind. Giliano Eijken zorgde vlak voor tijd voor de 1-2.

Het was de vierde overwinning op rij van Diemen op de Ouderkerkers, nadat beide ploegen vorig seizoen de strijd om het kampioenschap in de zondag vierde klasse F zelfs op een beslissingswedstrijd aan lieten komen. Diemen, toen onder leiding van Marc Stuut, won die wedstrijd en Ouderkerk promoveerde uiteindelijk via de nacompetitie naar de derde klasse. Sindsdien keken beide partijen uit naar de volgende ontmoeting, nu op een hoger niveau.

Ouderkerk - Diemen

Op het nieuwe kunstgrasveld van Ouderkerk ging Diemen flitsend van start. Na een goede aanval ging Bright Owusu doelman Remy van Luyn voorbij, maar schoot hij voor een leeg doel gehaast op de paal. Vijf minuten later was ook zijn aanvalspartner Dennis van Bree niet scherp door een toegekende strafschop te missen en de rebound gehaast over te schieten.

Waar Diemen de kansen liet liggen, wist Ouderkerk uit een spaarzame uitval direct toe te slaan. Floris van der Linden bereikte Jelle van Barneveld, die heel beheerst de verre hoek wist te vinden. toen van der Linden linksbuiten Jelle van Barneveld wist te bereiken die heel beheerst de verre hoek wist te vinden. Diemen was even van slag, maar kwam vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte. Van Bree behield het overzicht en stelde Manolito Joren in staat om rustig binnen te schuiven: 1-1.

Ouderkerk - Diemen

De wedstrijd kwam volledig op zijn kop te staan toen een minuut later Ouderkerker Lennart Korrel op onhandige wijze (praten) zijn tweede gele kaart pakte en zo moest vertrekken. Met een man minder leek Ouderkerk in de tweede helft makkelijk overeind te blijven. Diemen speelde slordig en in een te laag tempo om het de thuisploeg echt lastig te maken.

Ouderkerk werd daarna een handje geholpen doordat spits Owusu ook een domme tweede gele kaart pakte en Diemen met tien man verder moest. Er ontstond een open wedstrijd zonder al te veel grote kansen. Ouderkerk werd met name gevaarlijk uit standaardsituaties en Diemen hield het betere van het spel. Na een snelle uitbraak vond invaller Giliano Eijken spits Van Bree, van wie een kopbal door doelman Van Luyn met een geweldige reflex werd gekeerd.

Ouderkerk - Diemen

Ook Ouderkerk kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Invaller Mitchel Melissen kon echter niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten. Vlak voor tijd kreeg Diemen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De gedachten gingen terug naar de wedstrijd van vorig jaar in Ouderkerk, toen Van Bree van een vergelijkbare afstand de winnende treffer in de kruising schoot. Deze keer wist Van Luyn zijn harde inzet te keren, maar Eijken was er op tijd bij om de rebound binnen te koppen: 1-2.

Zo hadden de gasten vlak voor tijd de voorsprong te pakken. In de slotfase ontstonden nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Diemen, waarbij Michel Zeegers een enorme kans recht op doelman Dave Moen schoot. Ook werd een bal nog voor verdediger Mitchell de Vries van de doellijn gehaald. Diemen hield stand en kon drie belangrijke punten bijschrijven, ten koste van rivaal Ouderkerk.

Ouderkerk - DIemen

Het was de vierde zege op rij voor Diemen, dat met de drie punten een beetje afstand nam van Ouderkerk en de middenmoot in de zondag derde klasse C. De ploeg van Martin van Egmond staat op een vierde plaats en heeft nog 26 minuten tegoed tegen nummer drie OSV. Ouderkerk, onder leiding van Don Guezen, staat zevende.

Met dank aan Boaz Saam
Foto’s Michelle de Haas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)