Diemen kan nog promoveren en degraderen

In de Zondag derde klasse C dreigt voor SV Diemen een bizarre ontknoping. Na een dramatische start van het seizoen maakt de ploeg van Robin Ernest nu een goede kans op de derde periode maar tegelijkertijd dreigt de nacompetitie voor degradatie nog altijd. Gister deed Diemen in ieder geval wat het moest doen, winnen met 5-3 van VVA Spartaan, waardoor directe degradatie afgewend is.

De start van de wedstrijd tegen VVA Spartaan, dat op voorhand nog de beste papieren had voor het pakken van de derde periode, was ronduit slecht. Na twee minuten wist Soufian Abbasi VVA Spartaan al op een 0-1 voorsprong te schieten. De vroege achterstand leek de thuisploeg wakker te schudden. Met veel beweging op het middenveld en een goed verzorgde opbouw was Diemen duidelijk de bovenliggende partij. Dit uitte zich al snel in de gelijkmaker, toen de corner van Jordan Gemert door Schreuder werd binnen gekopt.

P1120333 (2)

Niet lang na de gelijkmaker legde Boaz Saam aan voor een vrije trap van grote afstand, zijn keiharde schot kon niet worden gekeerd door doelman Marcel Ons. Toen even later spits Stobbelaar op aangeven van Saam de 3-1 binnenschoot leek de wedstrijd al vroeg gespeeld.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, met een combinerend Diemen en een VVA Spartaan dat via snelle uitbraken gevaarlijk trachtte te worden. Na goed doorjagen van Diemen wist centrumverdediger Tosch Jordan Gemert vrij te spelen, die van achter werd neergelegd in de zestien. De toegekende penalty werd wederom beheerst binnengeschoten door Stobbelaar. Diemen vond het wel best en nam wat gas terug, zonder echte kansen weg te geven.

P1120347 (2)

Een fout van keeper Moen stelde aanvoerder Kharkouch ( ex-Diemen) echter in staat de 4-2 binnen te koppen, waarna de zege met nog 15 minuten te spelen ineens wat minder zeker leek. Diemen gaf echter niks meer weg waarna Jordan Gemert nog een prachtig slotakkoord had door een vrije trap keihard in de kruising te schieten. Vlak voor tijd scoorde VVA Spartaan nog eenmaal. Waardoor de 5-3 eindstand op het scorebord verscheen.

Door de overwinningen van DSS en RCH ontvouwt zich nu een bizar scenario. Beide ploegen hebben een punt voorsprong op Diemen. Om zich veilig te spelen moet Diemen beide ploegen inhalen op de ranglijst. Winst op Bloemendaal in de laatste speelronde zou bovendien betekenen dat Diemen de derde periode zou winnen. Passeert Diemen echter niet beide concurrenten, dan resteert hoe dan ook de nacompetitie voor degradatie naar de vierde klasse.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Foto’s Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)