Diemen-OSV gestaakt na teenbreuk

Het duel tussen Diemen en OSV in de zondag derde klasse C is bij een 2-0 voorsprong voor OSV gestaakt. Jim Smit, de rechtsback van OSV, brak ruim 25 minuten voor het einde zijn teen. Diemen-aanvoerder Moelee stoomde gevaarlijk op, maar Smit zette een tackle in en liep hierbij de teenbreuk op.

Een harde schreeuw van de pijn maakte aan iedereen direct duidelijk dat het mis was.Na overleg tussen beide besturen werd beslist de wedstrijd te staken gezien de lange wachttijd op de ambulance en de verslechterde weersomstandigheden.

In de eerste helft was het balbezit voor SV Diemen, maar zij konden daarmee weinig gevaar creëren. OSV-Trainer Jack de Gier zag zijn ploeg tegen de verhouding in op voorsprong komen. In de kluts na een hoekschop belandde de bal plots achter doelman Dave Moen.

De leiders in de wedstrijd kwamen vervolgens niet in gevaar, want de ploeg uit Tuindorp Oostzaan toonde stug, maar effectief verdedigend voetbal. De tweede treffer kwam wederom uit een corner. Na een goede inzet van Jeffrey Gits, wist Bilal Marrabou de trekker volledig over te halen en verdubbelde zo de voorsprong van OSV.

De resterende twintig minuten van de tweede helft maakten op het winderige Sportpark Diemen geen verschil meer in de stand. Vijf minuten voor de fatale teenbreuk had Diemen nog de beste kans op een aansluitingstreffer. Edmund Sno kwam vrij voor de keeper, maar kon niet de rust bewaren en zag zijn inzet naast het doel eindigen.

De verwachting is dat het duel tussen de huidige nummers drie en vier van de zondag derde klasse op 8 december om 21:00 uur zal worden uitgespeeld.