Diemen pakt eindelijk eerste overwinning

Het heeft even geduurd maar Diemen heeft eindelijk de eerste driepunter van het seizoen binnen.  In de derde klasse C wed het Amstelveense Sporting Martinus met maar liefst 3-0 verslagen. Sporting Martinus zakt steeds verder weg op de ranglijst.

Onder een heerlijk zonnetje was het Martinus dat de beste start had. Diemen was heel slordig in de passing en kwam met name via de vleugelverdedigers een aantal keer in de problemen. Martinus probeerde via individuele acties over de flanken gevaarlijk te worden en daar had Diemen de handen vol aan. Echte kansen leverde dit niet op, behoudens een aantal  (ongevaarlijke) afstandsschoten.

phoca_thumb_l_DSC03389Na zo’n 25 minuten kwam Diemen wat beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de openingsgoal van Grifhorst. Een prima lange bal van aanvoerder Van Asselt werd met het hoofd verlengd door Grifhorst die zo voor de tweede week op rij trefzeker was.

Diemen kreeg de overhand en uit een corner van Jordan Gemert wist Stobbelaar de bal binnen te knikken. Meteen na de 2-0 was er dé kans voor Stobbelaar om de wedstrijd al  vroeg in het slot te gooien maar oog in oog met de keeper schoot hij naast.

Vlak voor rust dan toch de 3-0 via een prachtig afstandsschot van Jordan Gemert, waarbij de keeper aan de grond genageld bleef staan.

phoca_thumb_l_DSC03388In de tweede helft probeerde Martinus de druk op te voeren om een snelle aansluitingstreffer te maken. Achterin stond Diemen echter prima georganiseerd en als er dan een bal tussendoor kwam stond keeper Moen er om de bal op te pikken. Diemen probeerde de wedstrijd uit te voetballen maar was te slordig om Martinus meer pijn te doen, terwijl ook Martinus eigenlijk niet tot echte kansen wist te komen.

rood ter HorstVlak voor het eindsignaal was er het enige smetje voor de thuisclub  toen de ingevallen Ter Horst veel te laat kwam inglijden en een terechte rode kaart kreeg.

Kijk voor alle uitslagen,de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.