Diemen pakt kampioenschap na zege op Ouderkerk

Diemen heeft zich op het veld van Roda ’23 in Bovenkerk verzekerd van het kampioenschap in de zondag vierde klasse F. Met meer dan 1000 toeschouwers, trommels, vuurwerk en fakkels was er een echte derbysfeer in de beslissingswedstrijd tegen Ouderkerk. Dankzij een doelpunt van Bright Osei Owusu won de ploeg van Marc Stuut met 0-1.

Diemen liet gelijk vanaf de aftrap weten dat ze gingen voor de overwinning. De ploeg zette druk op Ouderkerk, dat moeite had om in het spel te komen. Diemen had een duidelijk plan en benutte veelvuldig de zijkanten via Joren Manolito en Bright Osei Owusu om richting doelman Remy van Luijn op te stomen. Het resulteerde in wat kleine kansen in de beginfase voor Diemen.

Diemen - Ouderkerk>

Ouderkerk beperkte zich in lange ballen op het grote clubtalent Floris van der Linden. De lange 19 jarige spits probeerde met doorkopballen en kaatsen de aanval van Ouderkerk op te zetten, maar kreeg slechts een enkele keer voldoende steun van zijn medeaanvallers. Kwam Ouderkerk in de buurt van de goal, dan gingen de schoten ver naast of kwam de goed keepende Diemen-doelman Leroy Kroese op tijd zijn doel uit.

De beste kansen in de eerste helft waren voor Diemen. Uit een voorzet van Quincy Molly, die spits Dennis van Bree voor het doel probeerde te bereiken, kopte Ouderkerk verdediger Tim Baas op de eigen paal. Gelukkig voor hem kaatste de bal terug het veld in. Even later knalde Remon van Asselt een vrije trap op de buitenkant paal en net voor rust schoot van Bree naast het doel.

Diemen - Ouderkerk

Na de rust zakte Ouderkerk verder weg. Van der Linden werd omringd door Diemen verdedigers Koen Schreuder en Pierre Tosch en werd niet meer bereikt. Diemen bleef via de vleugels spelen en had het overwicht. Uit een corner kopte aanvoerder Tosch op doel, maar van Luijn stond op de juiste plaats.

Rond de 60e minuut soleerde Marco Moelee op links door de verdediging van Ouderkerk. Vanaf de achterlijn schepte hij de bal voor het doel op de inkomende Bright Osei Owusu, die vallende met het hoofd de 0-1 voor Diemen binnen kopte. Tien minuten later krulde Remon van Asselt zijn tweede vrije trap in de wedstrijd op het houtwerk. Deze maal was het bovenkant lat.

Diemen - Ouderkerk

Vanaf de 80e minuut was het voor Ouderkerk alles of niets. Good Old Rutger Baas werd van stal gehaald om extra impulsen voor het Diemer doel te realiseren. Marc Stuut reageerde direct door ook zijn team aan te passen. Diemen hield makkelijk controle over de wedstrijd.

In de blessuretijd werd het toch nog even spannend voor Diemen. Invaller Tom van Rossum knalde op keeper Kroese en Floris van der Linden kreeg in een rebound zijn grootste kans van de wedstrijd. In de laatste minuut schoot hij echter over en was Diemen de terechte kampioen.

Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)