Diemen pakt met tien man punt bij Sporting Martinus

De derby in de subtop van de zondag derde klasse C tussen Sporting Martinus en Diemen heeft geen winnaar opgeleverd. Ondanks dat de bezoekers de gehele tweede helft met een man minder speelden, pakte Diemen een punt in Amstelveen: 1-1.

In het eerste halfuur deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Na deze gelijkwaardige fase nam Martinus de leiding in handen. Uit een strakke voorzet van Nils Spooren knalde de instormende Björn van Breenen hard raak: 1-0. Vlak voor de rust kreeg de ploeg van Mark Steur nog een tegenslag te verwerken toen Jelle de Wild met rood kon vertrekken vanwege natrappen richting Niek Koning.

Met een man minder kregen de bezoekers, die het numerieke ondertal compenseerden met strijdlust, een grote kans op de gelijkmaker. Een inzet van Gianno dos Passos was te zwak om doelman Niels Wuthrich te verontrusten. Door een strafschop slaagde Diemen er wel in om op gelijke hoogte te komen. Marco Moelee werd na een lange licht gehaakt, voldoende voor een penalty, die Jesse Ringelberg feilloos benutte: 1-1.

Vervolgens waren er kansen over en weer. Namens Martinus raakten David Kasse en Spooren de lat, terwijl de thuisploeg in de slotminuut goed wegkwam omdat Anthony Dean voor eigen succes koos – recht op doelman Wuthrich – waar afleggen op de meegelopen Maxim Stefels of Mike Eudoxie mogelijk een winnende treffer had opgeleverd.

Door het gelijkspel heeft Diemen niet meer de beste papieren in de strijd om de tweede periode. De ploeg van Mark Steur staat twee punten achter DCG. Op de ranglijst veranderde er niets: Sporting Martinus blijft vierde, Diemen zesde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.