Diemen slaat goede slag met zege bij RODA’23

In de zondag derde klasse C heeft Diemen de lastige horde bij RODA’23 in Bovenkerk weten te nemen. Bright Owusu scoorde beide treffers in de met 0-2 gewonnen wedstrijd. De ploeg van Martin van Egmond klimt door de zege naar de derde plaats op twee punten van de koplopers Arsenal en AGB.

RODA’23 , dat midweeks de kwartfinale van de bereikte door tweedeklasser Elinkwijk na strafschoppen te kloppen, lijkt na de nederlaag uitgespeeld als het gaat om het verdelen van de prijzen. Het begin van de ploeg van Marco Bragonje was hoopgevend. Junior Tiller zag zijn schot door doelman Dave Moen uit de hoek getikt worden. Ook Lennart Rust was in de openingsfase dicht bij een doelpunt, maar de (gedeeld) koploper van de derde periode wist het net niet te vinden.

IMG_5037

Na iets meer dan een half uur spelen werd Dennis van Bree onreglementair afgestopt binnen de zestienmeter. Bright Owusu benutte dit buitenkansje en klopte doelman Stevens vanaf elf meter (0-1). Diemen kwam voor rust niet meer in gevaar en zag een doelpunt van Tim de Jong door scheidsrechter De Boer wegens buitenspel worden afgekeurd.

Na de hervatting sloeg Diemen wel snel toe. Eerst moest Stevens nog reddend optreden na een te korte terugspeelbal, maar in de 52e minuut werd Stevens wederom door Owusu geklopt. Na goed voorbereidend werk van Manolito Joren en Van Bree.

IMG_5056

RODA’23 kon geen vuist meer maken en kwam nog goed weg toen invaller Dos Passos uit een rebound de bal niet goed wist te raken anders was de score nog hoger uitgevallen. RODA’23 kan zich nu gaan richten op de kwartfinale van de beker. Op tweede Paasdag ontvangt het eersteklasser AFC’34. Winst zal de ploeg uit Bovenkerk een plek in de grote KNVB beker opleveren. Voor Diemen gaat de strijd om de titel gewoon door. Over twee weken ontvangt de ploeg van Martin van Egmond KDO.