Diemen speelt zich met zege op RODA’23 veilig

Diemen heeft zich in Bovenkerk verzekerd van een langer verblijf in de zondag derde klasse C. De ploeg van Gerrie Breugem stond wekenlang op een nacompetitieplek, maar door een eindsprint eindigden de Diemenaren op de negende plaats. In de laatste competitiewedstrijd werd RODA’23 met 1-3 verslagen.

In de openingsfase waren er al direct grote kansen voor beide ploegen. Twee kopballen van Diemen werden van de lijn gehaald en aan de andere kant was Roda dichtbij de openingstreffer. Een afstandsschot van Maikel Keur ging via de vingertoppen van doelman Dave Moen tegen de lat, in de rebound raakte Melvin Joling de bal verkeerd. Even later stond de binnenkant van de paal een openingstreffer van Patrick Engelmoer in de weg.

Na een half uur spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Een lage voorzet van Tim Steij kwam terecht bij Engelmoer en zijn inzet belandde via Diemen-verdediger Tijs Ernest en de paal in het net: 1-0. Nog voor de rust kwam Diemen op gelijke hoogte. Een overtreding van RODA-doelman Daan Stevens op Bright Osei Owusu werd door scheidsrechter Hamersveld bestraft met een strafschop. Vanaf de stip zette Giliano Eyken, volgend seizoen actief voor SDZ, koelbloedig de 1-1 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft moest Diemen op zoek naar een doelpunt om lijfsbehoud zeker te stellen. Owusu kreeg de bal in twee instanties van dichtbij niet langs Stevens. Namens RODA’23 zocht Engelmoer zocht het doel in kansrijke positie iets te hoog. Tien minuten voor tijd kregen de gasten de voorsprong waar zij naar op zoek waren. In een druk strafschopgebied werd de mee opgekomen Jelle de Wild een scoringskans belet. De daaropvolgende strafschop werd opnieuw verzilverd door Eyken: 1-2.

Enkele minuten later kreeg Diemen een tegenslag te verwerken toen de ingevallen Joshua Kloosterman aan de noodrem moest trekken en de doorgebroken Melvin Joling op de rand van het strafschopgebied neerhaalde. Dit moest hij bekopen met een rode kaart. Met een man meer probeerde RODA’23 aan te zetten, maar een paar minuten voor tijd maakte invaller Gianno dos Passos aan alle onzekerheid een eind. Op aangeven van Eyken zette hij de 1-3 eindstand op het scorebord.

“We hebben ons zeer terecht gehandhaafd in de derde klasse”, vond de vertrekkende doelman Dave Moen, die volgend seizoen bij Ajax 3 keept. “Dat het op de laatste speeldag gebeurt en op eigen kracht is alleen maar mooi. Met deze jonge ploeg hebben we vooral in het begin van het seizoen punten verloren, maar na de winterstop hebben wij het prima gedaan. In de laatste periode moesten we veel ‘finales’ spelen. Elke keer stonden wij er en bleven geloven in een goed resultaat. Ik wilde per se afscheid nemen met handhaving en dat is gelukt. Diemen hoort zeker in de derde klasse thuis.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)