Diemen staat tegen Olympia Haarlem weer met lege handen

In de zondag derde klasse C is Diemen steviger op de laatste plaats komen te staan. De ploeg van Gerrie Breugem verloor in Haarlem met 3-1 van Olympia. Eiken maakte het enige Amsterdamse doelpunt.

Voor rust liet Diemen de thuisploeg het spel maken, maar heel veel deed de ploeg van Jeroen de Vries daar niet mee. Na een kwartier was het Dwayne Wondel die een indraaiende voorzet tot doelpunt promoveerde (1-0). Olympia, onder leiding van aanvoerder en voormalig prof Steve Olfers, ging daarna rustig rondspelend op zoek naar een tweede treffer.

Olympia had veelvuldig balbezit ,zeker ook omdat Diemen veel balverlies leed. Dit mede doordat de ploeg van Breugem weer moest wennen aan het spelen op gras. Het enige wapenfeit dat Diemen voor rust liet zien was een kopbal van Jelle de Wild uit een corner.

Ondanks dat Diemen de druk na rust opvoerde creëerde het geen kansen. Dat zelfde gold voor Olympia. Pas een kwartier voor tijd gebeurde er weer iets noemenswaardigs. De tweede kans voor de Haarlemmers was direct raak. Mo Yahyaoui werd vrij voor doelman Dave Moen gezet en hij chipte de bal kan binnen (2-0). Binnen een minuut had Diemen echter weer de aansluiting te pakken.

Giliano Eyken profiteerde optimaal van een slippertje van doelman Monne van Egmond. De doelman verwerkte een schot van Marco Moelee niet goud en dus kon Eyken profiteren (2-1).

Met nog minder dan een kwartier te spelen nam Breugem wat meer risico door een verdediger door te schuiven. Diemen claimde nog een strafschop toen Eyken, na een pass van Bright Owusu, een duw in zijn rug kreeg. De goed leidende Goktepe zag er echter geen penalty in.

Olympia profiteerde vlak voor tijd van de geboden ruimte in de defensie van Diemen. Atif Harraoui maakte er in de 88ste minuut 3-1 van en zo stonden de Diemenaren weer met lege handen. Ondanks dat de ploeg van Breugem nu steviger op de laatste plaats staat met zes punten blijft de achterstand te overzien. De verschillen in de derde klasse C zijn namelijk erg klein. De achterstand op de vierde plek bedraagt voor Diemen namelijk maar negen punten.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C

Archieffoto Franklin van der Erf | Olympia Haarlem

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)