Diemen terug in linkerrijtje na zege bij ’s Graveland

Diemen heeft op bezoek bij ’s Graveland een 1-3 overwinning geboekt. Daardoor klimt Diemen weer het linkerrijtje in.

De Diemenaren hadden in de openingsfase het betere van het spel en kwamen halverwege de eerste helft dan ook op een 0-1 voorsprong via Mike Eudoxie. Vlak voor rust had ’s Graveland een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de Diemense doelman redde op de inzet van Erik Heijnen. 0-1 was dus de ruststand.

’s Graveland kwam vervolgens goed de kleedkamer uit en kreeg opnieuw goede mogelijkheden op de 1-1. Er waren kansen voor Erik Heijnen en Jimmy Reijnders. Eerstgenoemde schoot over, Reijnders stuitte op de keeper. Toen Diemen met 10 man verder moest na een vermeende kopstaat, ontstond er nog meer ruimte voor ’s Graveland. Maar uitgerekend op dat moment kwam Diemen op 0-2. Sharindra Jagroep verdubbelde van afstand de voorsprong voor zijn ploeg. In de slotfase zorgde hij ook voor de 0-3. Pas in de slotminuut wist ’s Graveland via Jorn Kerkhof nog iets terug te doen.

Een mooi resultaat dus voor Diemen, dat voor het eerst in een maand tijd weer in actie kwam. In de komende 6 dagen volgen nog 2 duels voor de Diemenaren. Donderdag wordt eerst het duel met Vreeswijk ingehaald. Zondag wacht vervolgens een duel met titelkandidaat Sporting Martinus.