Mark Steur

Mark Steur (Diemen) nieuwe trainer Buitenboys

Een kleine maand na de bekendmaking dat trainer Patrick Bal tot hoofd opleiding werd benoemd, heeft SC Buitenboys zijn nieuwe hoofdtrainer aan de selectie gepresenteerd. Volgend jaar heeft Mark Steur bij de ambitieuze zaterdag derdeklasser de touwtjes in handen.

Steur is momenteel trainer bij SV Diemen, dat uitkomt in de zondag derde klasse. Hij is daar aan zijn tweede seizoen bezig. De 37-jarige docent lichamelijke opvoeding aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) is blij met zijn aanstelling in zijn woonplaats Almere. Steur: ,,SC Buitenboys komt op mij over als een leuke, een vooral grote club (1200 leden red.) met grootse plannen. Een hoofd opleiding dat zich beroepsmatig met het totale technische beleid bezig houdt en een bestuur dat de club wil laten doorgroeien naar zelfs 1500 leden.”

De indruk die Steur heeft van SC Buitenboys heeft hij overigens niet alleen maar opgetekend uit de monden van een enthousiaste Patrick Bal of voorzitter Richard Langeveld. Steur kent de club al langer. ,,Mijn dochter Amira (9) speelt in meiden O11 en die train ik op maandagavond en ik verwacht dat mijn zoon Rafi (3) er ook nog wel tegen een bal aan gaat trappen. Wij lopen daar al twee jaar, overigens meer als ouders, rond. Altijd gezellig als je daar binnen bent, vooral op zaterdag en dan is daar zo druk. Volle bak, alle velden vol, zo veel jeugd. Schitterend, ” aldus Steur.

Selectie

Steur: ,,Qua selectie stap ik er blanco in. Ik ken de spelers niet, maar aangezien SV Diemen op zondag speelt zijn er genoeg mogelijkheden om een indruk op te doen. Bij SV Diemen heb ik geen assistent-trainer, bij SC Buitenboys krijg ik die wel. Dat lijkt mij heel prettig.” Daarnaast krijgt Steur ook in de trainer van het tweede team, voormalig FC Haarlem en DCG-keeper Gerard Scheunhage, een ervaren klankbord.

Steur gaat verder: ,,Je voelt dat er iets mogelijk is. Dit is meer dan een selectie die liefst zo hoog mogelijk moet spelen alleen. SC Buitenboys trekt het veel breder. Goede doorstroming en behoud van aanstormende jeugd. Er voor zorgen dat spelers niet voor een paar tientjes en vaak loze beloften bij de concurrentie gaan spelen.” Almere telt inmiddels al meer dan 210.000 inwoners. Steur begrijpt dan ook niet dan er niet een club is die al doordrukt naar de amateurtop met zowel de jeugd- als seniorenselecties. ,,Zonde, met zo veel inwoners en jeugd moet dat toch mogelijk zijn”, aldus Steur die al twaalf jaar met veel plezier in de Bijlmer werkzaam is op de OSB en overigens net zo lang inwoner van Almere is.

Zelf kwam Steur voor heel wat clubs uit. Gestart bij CTO’70 passeerden onder meer SC Voorland, Go Ahead Eagles, Beursbengels, het Nederlands Amateurteam FC Hilversum en Pancratius de revue. Bij Beursbengels en FC Hilversum speelde hij op het hoogste amateurniveau.

Peter Boeve

Daar wil hij uiteindelijk ook als trainer naar toe. ,,Ik heb TC3 en TC2. TC1 staat op mijn verlanglijstje, maar dat kost veel tijd. Daar kom ik pas aan toe als mijn kinderen wat ouder zijn”, aldus Steur die de fijne kneepjes van het trainersvak leerde als assistent van Peter Boeve bij csv Apeldoorn. Hij gaat verder: ,,Ik heb nog steeds contact met Peter. Hij gaf mij veel ruimte. Hoe ik nu train en hoe ik nu over voetbal denk heb ik aan hem te danken. Hij heeft echt de tijd genomen om mij op te leiden.”

Na de komst van zijn tweede kind was reizen naar Apeldoorn een te grote opgave en zocht Steur een eigen club. Dat was moeilijker dan verwacht. ,,Het is echt ons kent ons in het trainerswereldje en ik was weliswaar op topamateurniveau, maar in het oosten actief. Niemand kende mij hier als trainer. Ik ben dan ook in Almere rustig aan begonnen bij vierdeklasser Sporting Almere waar ik twee jaar actief was. Nu dus het tweede jaar SV Diemen”, aldus Steur.

Vanaf volgend seizoen dus SC Buitenboys. ,,Goed verhaal, ontzettend veel overdachte ambitie, een club die iets anders wil doen. Of het lukt of niet, dat zien we wel. Het belangrijkste is dat de club iets anders durft te doen en bereid is om daar energie in te steken en er voor te gaan. Daar wil ik wel graag deel van uitmaken en aan meewerken. SC Buitenboys zou zo wel een de club kunnen zijn die in Almere goed doorstoot”, besluit Steur, die zegt geen doelstelling mee gekregen te hebben.

Het is echter een publiek geheim dat SC Buitenboys in ieder geval één stapje omhoog wil maken naar de tweede klasse zodat er leuke derby’s tussen ASC Waterwijk, FC Almere en SC Buitenboys op het programma komen staan.

Tekst: Lenno van Dekken 

SC Buitenboys slaat komend jaar nieuwe weg in

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)