Diemen trekt ongeslagen reeks door bij onherkenbaar Ouderkerk

Diemen heeft de periodetitel-aspiraties kracht bijgezet door Ouderkerk met 0-2 te verslaan. De ploeg van Mark Steur nestelde zich bovendien in de subtop van de zondag derde klasse C, terwijl Ouderkerk met slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden een oplossing moet zien te vinden om de neerwaartse spiraal te doen keren.

De laatste keer dat Diemen – nog ongeslagen in de tweede periode (zes wedstrijden) – verloor, was uitgerekend tegen Ouderkerk (18 november, 0-2). Dat haalde Steur voorafgaand aan de wedstrijd ook aan tegen Lex van der Horst, van wie hij zijn TC3-cursus kreeg. “Gelukkig hebben zij onze reeks niet verstoord”, glimlachte Steur na afloop. “Het is nog spannend geworden, maar dat was eigenlijk niet nodig. Je moet het veel eerder op slot gooien.”

In de eerste helft waren de verschillen tussen beide ploegen klein. Nadat Ouderkerk-middenvelder Laurens van Beek een niet te missen kans, vanaf zes meter voor een leeg doel, toch over schoot, was het enkele minuten later aan de andere kant wel raak. Op aangeven van Elwin Janssen tikte aanvoerder Maxim Stefels de 0-1 binnen. Vanaf dat moment moest Ouderkerk in de achtervolging. Kaj de Jong kon niet genoeg kracht zetten achter zijn intikker en een harde voorzet van Thijs de Dood scheerde voorlangs het doel waar geen enkele aanvaller van de thuisploeg te vinden was.

Het tweede bedrijf was volledig voor Diemen. Ouderkerk was onherkenbaar geworden; niet voor het eerst dit kalenderjaar. Ook tegen ZSGOWMS (1-3 nederlaag) en Zwanenburg (2-2) haalde de middenmoter na de rust zijn niveau niet meer. “Al weken zijn wij de tweede helft een slechte versie van onszelf”, oordeelde Jules Pasteuning (samen met Lex van der Horst trainer van Ouderkerk). “Het ziet er niet uit, het is niet goed en we creëeren weinig kansen. We hebben de vraag neergelegd bij de spelers: wat denken jullie dat we moeten veranderen? We zijn overduidelijk heel erg zoekende.”

De thuisploeg bleef nog in de wedstrijd omdat de genadeklap uitbleef. Janssen zag zijn inzet al dan niet van de doellijn geslagen worden door keeper Jarno de Jonge, terwijl een treffer van invaller Mike Eudoxie werd afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd waren de twee aanvallers van Diemen wel verantwoordelijk voor de 0-2. Ondanks het vlagsignaal mocht Janssen op het Ouderkerkse doel afgaan en gunde hij het doelpunt aan de meegelopen Eudoxie.

Door de overwinning blijft Diemen de tweede periode aanvoeren, met zestien punten uit zes wedstrijden. “Elke week wordt nu spannender en spannender”, weet Steur, die volgende week met zijn ploeg op bezoek gaat bij Sporting Martinus. Ouderkerk kan Diemen een handje helpen: de nummer acht moet naar koploper DCG. Er zijn voldoende paralellen met het verleden die het kwakkelende Ouderkerk houvast kunnen bieden. Pasteuning: “Toen was de omslag tegen de nummer één (SDZ) die al een tijdje niet verloren had. Hopelijk is volgende week de omslag tegen de nummer één (DCG) die al een tijdje niet verloren heeft. Ik wil niet de hele tijd verwijzen naar vorig jaar, maar het moet en zal beter.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.