Diemen verdiend langs Buiksloot

Diemen is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft in de zondag derde klasse C. In een onnodig spannende wedstrijd was de ploeg van Martin van Egmond met 1-3 te sterk voor laagvlieger Buiksloot.

De eerste helft was rommelig. Diemen kwam niet aan haar gewoonlijke positiespel toe en Buiksloot gokte op de individuele kwaliteit van de aanvallers. Er waren wel een aantal goede mogelijkheden voor de gasten om de score te openen. Een kopbal van Manolito Joren ging rakelings naast en Gilliano Eijken had tot tweemaal toe vrij voor de doelman problemen met zijn aanname. Uiteindelijk was Joren als eerst trefzeker. De aanvaller werd na een goede balverovering van Moelee alleen voor de keeper gezet en hij schoof beheerst binnen: 0-1.

Buiksloot - Diemen

Diemen zette aan en liet het in deze fase na de wedstrijd in het slot te gooien. Vlak voor rust verdubbelde Diemen dan toch de voorsprong. Dennis van Bree passeerde op weergaloze wijze twee verdedigers en bood Eijken een niet te missen kans. Buiksloot kwam niet verder dan een te zwak genomen vrije trap.

De tweede helft was een minuut oud toen Eijken de wedstrijd had kunnen beslissen. De aanvaller probeerde de doelman van Buiksloot te omspelen, maar die wist de bal te keren. De thuisploeg werd sterker en Diemen had moeite met de fysieke kracht van Buiksloot. Een omschakelmoment mondde uit bij Regilio Kranenburg, die de aansluitingstreffer onder doelman Dave Moen doorschoof.

Buiksloot bleef drukken, op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. Diemen was in de omschakeling echter te slordig om de genadeklap uit te delen. Dat lukte vlak voor tijd alsnog. Opnieuw stond Moelee met een goede actie aan de basis van de treffer. Dennis van Bree was vlijmscherp door voor zijn directe tegenstander te komen en de 1-3 binnen te tikken.

Daarmee boekte Diemen een verdiende zege, al maakte de ploeg van Martin van Egmond het zich nog onnodig lastig in Amsterdam-Noord. Diemen blijft vierde in de zondag derde klasse C en op slechts drie punten achter de gedeelde koplopers AGB en OSV. Buiksloot vecht met een twaalfde plaats nog steeds voor handhaving.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag derde klasse C.

Verslag: Boaz Saam
Foto’s: Michelle de Haas