Diemen vergeet dubbele cijfers te noteren tegen Real Sranang

Zondag derdeklasser Diemen heeft de goede vorm van deze periode doorgetrokken tegen Real Sranang. De ploeg van Mark Steur had geen enkele moeite met de nummer voorlaatst, die met 6-1 overtuigend opzij werd gezet.

Het duurde niet lang voordat Diemen de wedstrijd in handen nam. Al in de tweede minuut zette Rowen Buis op aangeven van Gianno dos Passos de 1-0 op het bord. Real Sranang had geen antwoord op de beweeglijke buitenspelers en opkomende backs van de thuisploeg, dat na twaalf minuten via Marco Moelee op 2-0 kwam. Nog voor de rust gooide Diemen het duel vroegtijdig in het slot. Maxim Stefels en opnieuw Buis zorgden voor een riante 4-0 voorsprong halverwege.

Ook in de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. De afwerking van Diemen liet echter te wensen over, waardoor de thuisploeg de kans liet liggen om een uitslag in de dubbele cijfers neer te zetten. De teller stokte uiteindelijk op zes. Buis voltooide zijn hattrick en Moelee bracht zijn totaal op twee goals. Tussendoor redde Laurens van der Greft de eer voor Real Sranang.

Diemen blijft door de zege goed meedraaien in de strijd om de tweede periode. Bovendien heeft de ploeg van Mark Steur nog meer afstand genomen van de gevarenzone. Daarin staat Real Sranang op de voorlaatste plek en zag het hekkensluiter Zwanenburg (speelde 2-2 gelijk tegen Ouderkerk) tot één punt naderen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt