Diemen verliest in absolute slotfase van HBC

Zondag derdeklasser Diemen is er niet in geslaagd een resultaat te boeken tegen titelkandidaat HBC. Lang leek het duel in een gelijkspel te eindigen, totdat de bezoekers vlak voor tijd alsnog de volle buit mee naar Heemstede namen: 1-3.

De overwinning kwam HBC toe. Vanaf het eerste fluitsignaal was de nummer twee van de ranglijst de bovenliggende partij, met veel lopende mensen. Bovendien kwamen de gasten vroeg op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop prikte Neil van Hoof raak: 0-1. Diemen was wel dreigend in de omschakeling, maar slaagde er niet in het gebruikelijke positiespel van de laatste weken – de ploeg van Mark Steur was de gehele tweede periode ongeslagen – te spelen.

Doelman Dean Palmer voorkwam in het verdere verloop van de eerste helft een grotere achterstand. Aan de andere kant van het veld was Mike Eudoxie dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot eindigde echter op de kruising. Op slag van rust kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte via Rowen Buis.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld. Diemen leek goed overeind te blijven, zonder zelf gevaarlijk te kunnen worden. HBC werd steeds slordiger en ging naarmate de wedstrijd vorderde opportunistischer spelen. Vlak voor tijd wierp dit zijn vruchten af. Een scrimmage voor het doel werd tot twee keer toe onschadelijk gemaakt, totdat Robin van der Linde met een puntertje alsnog de verre hoek vond.

De thuisploeg probeerde met een slotoffensief nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar kreeg in de tegenaanval de 1-3. Een mislukt schot van Van Hoof werd uiteindelijk door Van der Linde binnen gekopt. Zo liep Diemen na de goede tweede periode weer tegen een nederlaag aan. HBC deed juist goede zaken door twee punten in te lopen op koploper DCG.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.