Diemen kan niet verrassen tegen Bloemendaal

Voor Diemen wordt het in de zondag derde klasse C nog een lastig karwei om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De ploeg van Gerrie Breugem keerde met lege handen terug uit Bloemendaal en blijft daardoor elfde staan, vijf punten (en een wedstrijd meer gespeeld) achter de veilige tiende plaats.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapten de Diemenaren aan een snelle achterstand toen Bloemendaal-spits Tim Joon een strafschop – na een overtreding van Jelle de Wild – hoog over schoot. Diemen had het moeilijk met de krachtige wind en kon aanvallend geen echte kansen creëren. In de 23ste minuut opende Bloemendaal de score. Tim Beeren kon vrij aanleggen en krulde de bal buiten bereik van Diemen-doelman Dave Moen in de verre hoek: 1-0.

De tweede helft kende een ander spelbeeld, mede door de harde wind. Direct na de rust stond Lennart Viveen al oog-in-oog met Moen, na mistasten van Jeroen Letteboer, maar behoedde de sluitpost zijn ploeg voor een grotere achterstand. Daardoor konden de gasten in de 66ste minuut op gelijke hoogte komen. Giliano Eyken bediende na een goede actie Gianno dos Passos, die eenvoudig de 1-1 binnen kon tikken. Lang kon Diemen niet van de gelijke stand genieten, want nog geen twee minuten later herstelde Joon de voorsprong voor Bloemendaal: 2-1.

Diemen probeerde de gelijkmaker te forceren en de thuisploeg bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Moen moest veel vaker in actie komen dan zijn Bloemendaalse collega Joost Breed. Letteboer kreeg in de slotminuut nog een grote mogelijkheid om de gasten een punt te bezorgen. Bij de laatste corner kreeg de verdediger de bal voor zijn voeten, maar zijn volley ging net over het doel. Diemen zag overigens Bright Owusu nog zijn tweede gele kaart krijgen na aanmerkingen op scheidsrechter Van Rijen.

“Ik vond het een zwakke wedstrijd van onze kant”, zei Diemen-trainer Gerrie Breugem. “Vooral in de eerste helft hebben we geen kansen gecreëerd, niet gevoetbald en alleen maar de lange bal gehanteerd. De tweede helft ging iets beter, maar stonden we na de gelijkmaker weer snel op achterstand.” Diemen wacht nu zeven belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten om zich uiteindelijk nog te handhaven. Volgende week komt ‘aartsrivaal’ Ouderkerk op bezoek, dat één plaats boven ze staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt (doelpuntenmaker Gianno dos Passos)