Diemen verslaat Arsenal met speels gemak

Diemen is aan een goede serie bezig in de zondag derde klasse C. Na overtuigende overwinningen op concurrenten Ouderkerk en Fortius werd ook Arsenal vrij eenvoudig verslagen door de ploeg van Gerrie Breugem. Door de 7-2 overwinning neemt Diemen iets meer afstand van de nacompetitiestreep.

De heenwedstrijd was al een spektakel – Arsenal verspeelde een 4-0 voorsprong en Diemen sleepte een punt uit het vuur – en dat werd in Diemen dunnetjes overgedaan. Het enige verschil was dat er nu wel een duidelijke winnaar was na negentig minuten. Arsenal probeerde hoog druk te zetten op de opbouw van Diemen. maar kreeg total geen grip op het middenveld van de thuisploeg. Met name Marco Moelee was een ware plaag voor de ploeg van Imro Wielkens. De middenvelder slaagde er in de eerste helft al in om een weliswaar onzuivere hattrick te maken. Bij rust was het verschil al groot op het scorebord: 5-1. Niels Verheul drukte Arsenal met twee treffers nog verder in de problemen, terwijl de Amsterdammers alleen via een rebound van Remco Ultee erin slaagden om iets terug te doen.

Diemen had geen kind aan Arsenal en liet het in de tweede helft na om een monsterscore neer te zetten. De gasten dachten de schade nog enigszins te kunnen beperken tot 5-2 door een treffer van Daniël Rasche, maar Diemen liep verder uit tot 7-2. Aanvoerder Rémon van Asselt krulde een vrije trap binnen en de vlugge aanvaller Giliano Eijken bekroonde vlak voor tijd zijn individuele acties met een doelpunt.

Door de overwinning heeft de ploeg van Gerrie Breugem de tiende en veilige plaats iets steviger in handen. Arsenal blijft dertiende staan, wat aan het eind van de rit directe degradatie betekent. De achterstand op de twaalfde plek (nacompetitie) bedraagt twee punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!