Diemen verslaat Geinburgia in spectaculair duel

In Driemond heeft Diemen drie punten behaald. Tegen Geinburgia boog het elftal van Marc Stuut een achterstand om en won het na een spectaculaire slotfase met 1-3. Door dit resultaat heeft Diemen zeven punten, Geinburgia blijft op drie punten staan in zondag 4F.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij Diemen met veel balbezit. In de openingsfase was vooral rechtsback Owusu een plaag voor de verdediging van Geinburgia door sterk op te komen. De thuisploeg zocht veelal direct de lange bal op de sterke centrumspits of in de hoeken. Hoewel Diemen domineerde in de eerste helft, waren de twee grootste kansen voor de thuisploeg, beide keren stond keeper Moen een doelpunt in de weg.

In de tweede helft ontspon zich een waar spektakelstuk. Diemen schroefde het tempo op en dwong de ene na de andere kans af. Maar net als vorige week tegen Buitenveldert verzuimde de ploeg van trainer Stuut de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Wederom leek Diemen de deksel op de neus te krijgen toen na dramatisch uitverdedigen Geinburgia op voorsprong kwam. Bob in ’t Groen werkte schijnbaar in buitenspelpositie binnen maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Bij het doelpunt kwam keeper Moen hard in botsing met een aanvaller van Geinburgia en beide spelers moesten gewisseld worden.

GB-Diemen 1

Diemen reageerde door een extra spits te brengen en vrij snel erna volgde de gelijkmaker. Diemen kreeg een strafschop na een handsbal en Stobbelaar benutte de penalty onberispelijk. Het leek een kwestie van tijd tot Diemen op voorsprong zou komen maar de ene na de andere levensgrote kans werd om zeep geholpen. Tegelijkertijd bleef Geinburgia gevaarlijk in de omschakeling, waar in ’t Groen tot twee keer toe een knappe actie niet wist af te ronden.Wederom leek Geinburgia op voorsprong te komen, toen de scheidsrechter een penalty toekende maar de ingevallen keeper Kroese verrichtte een heldendaad door de penalty te keren.

GB-Diemen2

Het spektakel bleef voortduren en Diemen kreeg kort na de gemiste strafschop van de thuisploeg nogmaals een penalty toegekend. Dit keer van Bree achter de bal maar keeper Duynmayer wist de bal te keren. Het duurde niet lang tot van Bree deze misser goed maakte, en hoe. Een opstuitende bal werd met links prachtig onderkant lat binnen gevolleerd. Hiermee kreeg Diemen loon naar werken en vlak voor tijd bekroonde aanvoerder Kevin Kroese een uitstekende wedstrijd met een eveneens fraaie volley en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Verslag Boaz Saam
Foto’s Quality time fotografie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!