Diemen verslaat het IVV van oud-trainer Gerrie Breugem

Diemen heeft de goede serie van de afgelopen weken in de zondag derde klasse C een vervolg gegeven. Op eigen veld won de ploeg van Mark Steur met 1-0 knap van nummer drie IVV.

Het was geen hoogstaande wedstrijd in Diemen, waar oud-trainer Gerrie Breugem voor het eerst terugkeerde sinds zijn vertrek afgelopen zomer. De thuisploeg speelde vanuit een gesloten organisatie en probeerde via de flanken gevaar te stichten. IVV loerde op de klasse van spits Dave Hertog, maar wist hem maar sporadisch te vinden.

In de eerste 25 minuten liet Diemen na om de voorsprong te nemen. Rowen Buis kon vrij voor doelman Guus Zuidema niet de rust bewaren en zag even later een inzet gekeerd worden. Een moment van onoplettendheid betekende bijna de 0-1. Roy Bussman zag Hertog vertrekken en diens lob raakte de binnenkant van de paal.

De tweede helft kwam Diemen er voetballend minder uit. Tot twee keer toe was Hertog dicht bij een doelpunt: een keer tikte keeper Dean Palmer de bal via de paal naast en een spectaculaire omhaal eindigde langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg bleef strijden, in de wetenschap dat de afgelopen wedstrijden steeds is gebleken dat het conditioneel vaak de overhand heeft in de laatste fase. Ook nu sloeg Diemen toe. Mike Eudoxie snelde op het doel af en verraste Zuidema met een hard schot in de korte hoek: 1-0.

In het restant stuurde IVV steeds meer spelers naar voren, maar de defensie van Diemen bleef goed overeind tegen de lange ballen van de bezoekers. De 1-0 voorsprong bleek voldoende voor drie punten, waardoor de ploeg van Mark Steur blijft meedoen in de strijd om de periode. Hiervoor zijn ze wel afhankelijk van de uitslag volgende week bij DCG – HBC. IVV beging voor de tweede week op rij een misstap en zag koploper DCG verder uitlopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.