Diemen verslaat Ouderkerk met korfbaluitslag

Diemen heeft het gat naar de begeerde tiende plaats in de zondag derde klasse C verkleind. De ploeg van Gerrie Breugem versloeg rivaal Ouderkerk met 6-3 en kwam daardoor op twee punten van de concurrent. In de eerste helft werd het verschil al gemaakt met een 4-0 voorsprong bij rust, uiteindelijk deed Ouderkerk in de tweede helft nog iets terug.

Diemen gaf het in het begin vol druk op Ouderkerk en dat resulteerde na zestien minuten in de openingstreffer voor de thuisploeg. Na goed doorzetten van de teruggekeerde Boaz Saam werd Giliano Eyken gelanceerd, kreeg de bal terug en schoot van zo’n twintig meter de 1-0 in de kruising. “Dit zijn de lekkerste”, glimlachte Saam na afloop. “Ik denk dat de keeper de bal alleen heeft gehoord.”

Diemen was de hele wedstrijd levensgevaarlijk bij omschakelmomenten. In de 32ste minuut werd de voorsprong vergroot toen Bright Owusu uit een steekpass van Marco Moelee doelman René de Jong passeerde voor de 2-0. De gasten stelden hier niet heel veel tegenover en werd in het slot van de eerste helft ook nog overlopen. Op aangeven van Saam tekende Moelee voor de 3-0, even later bepaalde de middenvelder de ruststand op 4-0. Als Diemen wat secuurder was geweest, waren er zeker nog een paar doelpunten bijgekomen.

Ouderkerk-trainer Lex van der Horst greep in de rust in en probeerde met twee wissels nog iets te forceren. Aan alle ijdele hoop werd al snel een eind gemaakt toen Moelee vlak na rust zijn hattrick voltooide na een prachtige pass van Eyken: 5-0. Nog geen minuut later deed Ouderkerk iets terug. Een combinatie met invaller Michel Zeegers werd door Jelle van Barneveld afgerond voor de 5-1.

Diemen vergat voetballend onder de druk van Ouderkerk uit te komen, dat loon naar werken kreeg toen de schade iets dragelijker werd gemaakt. Zeegers legde een vrije trap panklaar neer op Van Barneveld (5-2) en een van richting veranderd schot, waarbij Zeegers het laatste tikje af, zorgde zelfs voor de 5-3. Ouderkerk bleef geloven in een resultaat en maakte het extra spannend in Diemen. Zeker toen doelman Dave Moen tot twee keer toe Mitchel Melissen van het scoren af moest houden.

In de blessuretijd maakte Eyken aan alle onzekerheid een einde door een mooie individuele actie te bekronen met de 6-3, tevens de eindstand. “Tegen Ouderkerk spelen is altijd bijzonder, zeker na het kampioensjaar (twee jaar geleden, red.). Het is zonde dat wij ze na de 5-0 toch het idee geven dat ze iets te vertellen hebben. Als we blijven voetballen maken we er nog vijf, nu werd het een beetje spannend”, zei Saam. “Ik heb veel vertrouwen in de komende wedstrijden, waarin we hopelijk nog de nacompetitie kunnen ontlopen.” De Diemenaren staan nu elfde, op twee punten van het veilige Ouderkerk. Dat heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.