Diemen verslaat Saenden en zet eerste stap richting lijfsbehoud

In Wormerveer heeft Diemen een grote stap richting de volgende ronde van de nacompetitie gezet. Het elftal van Robin Ernest versloeg Saenden met 0-2. Doordat Diemen een aantal kansen in de slotfase onbenut liet is Saenden nog niet volledig uitgeschakeld. Zondag is de return in Diemen.

In de eerste helft op bezoek was duidelijk te zien dat Diemen niet van plan was de tweestrijd spannend te maken. Saenden was niet bij machte de opbouw van Diemen te ontregelen waardoor Diemen constant de bal rustig kon rondspelen. Zorgvuldig werden de momenten gekozen om middels lopende mensen gevaarlijk te worden en dit resulteerde na 3 minuten al bijna in de openingstreffer, ware het niet dat Stobbelaar in kansrijke positie net naast schoot. Saenden had duidelijk moeite met de vele positiewisselingen waardoor Diemen een aantal keer gevaarlijk kon doorkomen. Het leek een kwestie van tijd tot Diemen de overhand zou uitdrukken in treffers. Het was Kay Minnema die Diemen na een half uur op een verdiende voorsprong zette, zijn schot van een meter of 20 was keeper Bonnema te machtig. Hierna nam Diemen wat gas terug en werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong.

Saenden - Diemen 0-2 117

In de tweede helft een ander spelbeeld, met een opportunistischer spelend Saenden en een veel slordiger Diemen. De opbouw werd steeds minder goed verzorgd en Saenden wist zich steeds meer in de wedstrijd te vechten. De eerste 25 minuten van de tweede helft waren dan ook voor de thuisploeg, dat vooral veel corners en vrije trappen kreeg maar daar eigenlijk zelden echt gevaarlijk uit werd. Net op het moment dat de druk van Saenden wat begon af te nemen besliste Diemen de wedstrijd toen Pierre Tosch de 2-0 binnen kopte. Hierna liet Diemen na om de tweestrijd al in de eerste wedstrijd te beslissen. Tot tweemaal toe werd de lat geraakt, Boaz Saam schoot voor een leeg doel hard over en spits Stobbelaar kreeg een bal net niet lekker voor zijn voeten om binnen te werken. Zo zet Diemen een goede stap richting de volgende ronde maar had het Saenden al vroegtijdig kunnen uitschakelen.

Saenden - Diemen 0-2 163