Diemen verspeelt dure punten tegen DSOV

In de zondag derde klasse C heeft Diemen zichzelf een slechte dienst bewezen tegen DSOV. De ploeg van Martin van Egmond ging met duidelijke cijfers onderuit (1-5) en verzuimt daarmee in het spoor te blijven van de top-3.

Al vanaf het begin was duidelijk dat Diemen een lastige middag zou krijgen. Op eigen veld speelde de thuisploeg vooral tegen zichzelf, de wind en de scheidsrechter. De eerste keer dat DSOV rond het strafschopgebied van Diemen kwam leverde in de achtste minuut de openingstreffer op. Philip Deri kon ongehinderd aanleggen en de bal in de verre hoek plaatsen: 0-1. Een paar minuten later werd de doorgebroken Dennis van Bree onderuit gehaald, maar de scheidsrechter hield de kaarten op zak. De topschutter van Diemen was geïrriteerd en maakte vervolgens een onnodige overtreding die hem de gele kaart opleverde.

Na twintig minuten lukte het Diemen om weer op gelijke hoogte te komen. Een handsbal werd bestraft met een strafschop waar Bright Owusu wel raad mee wist. Lang bleef die gelijke stand niet op het scorebord staan, want nog geen twee minuten later punterde Joey Carolina de 1-2 in de bovenhoek na zwak uitverdedigen. Diemen moest na 35 minuten zelfs met tien man verder toen Van Bree zijn tweede gele kaart kreeg na commentaar op de leiding.

Het ondertal van Diemen kwam na de rust de kleedkamer uit met goede bedoelingen te knokken voor de overwinning, maar persoonlijke fouten leidden nog drie tegendoelpunten in vlak na rust. Na 65 minuten stonden de gasten uit Vijfhuizen op een 1-5 voorsprong door doelpunten van Carolina, Maarten van Rijckevoorsel en Brian Wilderom. Diemen slaagde er niet in om iets terug te doen en daarmee kwam een eind aan de vijf competitiezeges op rij.

De ploeg van Martin van Egmond ziet de concurrentie ook een beetje uitlopen in de zondag derde klasse C. De achterstand op de nieuwe koploper Arsenal is nu vijf punten, al krijgt de promovendus de gehele top-3 nog in het slot van de competitie. Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand.

Met dank aan Boaz Saam
Archieffoto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)