Diemen wederom met lege handen na slijtageslag tegen AGB

Op een moeilijk bespeelbaar veld ontving AGB in de derde klasse C, vandaag SV Diemen, dat na drie wedstrijden pas een enkel punt had verdiend.  AGB won, na een 0-1 achterstand, uiteindelijk verdiend met 2-1.

Diemen keek bijna al na een minuut tegen een achterstand aan toen een bal gevaarlijk door het midden werd gespeeld en Mohammed Kocac uit het daaropvolgende balverlies alleen op Moen af kon, deze was echter wel bij de les en wist de spits te stuiten. Ook Lesley van Dams kreeg oog in oog met Moen de kans om de score te openen. AGB trainer Senel Cebar: “ We hadden gewoon na een kwartier al twee of drie nul voor moeten staan.”

Hierna kreeg Diemen wat meer grip op de wedstrijd , die voetballend weinig hoogstaand was maar wel boeiend was door twee (sportief) strijdende ploegen. Aan beide kanten wat kleine mogelijkheden, onder andere via Ter Horst namens Diemen die zich knap vrijspeelde maar te gehaast uithaalde.

Minnema wordt gefeliciteerd nadat hij Diemen op voorsprong heeft gezet
Minnema wordt gefeliciteerd nadat hij Diemen op voorsprong heeft gezet

Tien minuten voor rust kreeg Diemen een penalty na een duwfout bij een corner, de penalty werd zuiver binnengeschoten door Kay Minnema.

De tweede helft een zelfde spelbeeld, er werd door beide ploegen geknokt voor iedere meter maar weinig uitgespeelde aanvallen. Naar mate de tweede helft vorderde kreeg AGB in de duels steeds meer de overhand wat logischerwijs resulteerde in de gelijkmaker Lelley van Dams kreeg met wat geluk de bal mee en oog in oog met Moen bleef hij deze keer wel kalm.

Diemen zette weer aan en kreeg een dot van een kans via Stobbelaar, die na een prachtige pass van Ter Horst ineens uithaalde maar zijn inzet rakelings voorlangs zag vliegen. Tien minute voor tijd was het dan toch AGB dat de verdiende winst greep toen een voorzet in twee instanties achter Moen werd gewerkt. Het laatste tikje werd gegeven door Cihan Kampur.

Cebar: “Wij moeten de komende weken maar eens extra op afronden gaan trainen want het scoren is wel ons grootste manco de laatste weken.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Met dank aan Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)