Diemen wint in sleutelduel van Fortius

In een rechtstreeks duel om nog uitzicht te houden op de veilige tiende plaats heeft Diemen een belangrijke zege geboekt op Fortius. De ploeg van Gerrie Breugem was, met uitzondering van het eerste kwartier na rust, heer en meester op sportpark Middenmeer. Door een 2-5 zege bezet Diemen momenteel de felbegeerde veilige plek in de zondag derde klasse C.

Diemen zat er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop en Fortius kwam er niet aan te pas. Het veldoverwicht werd omgezet in kansen, maar nog niet in doelpunten. Buitenspel, het vizier niet op scherp en doelman Armin Ribic stonden een openingstreffer in de weg. In de 34ste minuut kregen de gasten loon naar werken toen Tommy Gans op aangeven van Marco Moelee de score opende: 1-0. In de resterende tien minuten zette Diemen aan om de voorsprong te verdubbelen, maar beloonden zij zich niet. Aan de andere kant moest Diemen-verdediger Tijs Ernest nog handelend optreden om een gevaarlijke doelpoging van spits Jurgen Daniel onschadelijk te maken.

Het eerste kwartier na rust was voor Fortius. Diemen kwam niet goed uit de kleedkamer en moest na vijf minuten de gelijkmaker incasseren. Een afstandsschot van Leroy Duif eindigde buiten bereik van doelman Dean Palmer in het net: 2-2. Zeven minuten later werd het zelfs tegen de verhouding in 2-1. Na niet goed ingrijpen van de verdediging bediende Daniel ploeggenoot Claudio Monteiro, die makkelijk bij de eerste paal raak kon schieten.

Hierna pakte Diemen weer het initiatief en drong de thuisploeg terug. Marco Moelee jaagde goed door op doelman Ribic, die te lang treuzelde en de bal verloor aan Moelee. De middenvelder van Diemen kon heel eenvoudig de 2-2 binnen schuiven. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd, want vervolgens gingen de gasten vol voor de overwinning. Moelee zette na een mooie aanval rechtsback Jeroen Letteboer voor het doel, die Diemen weer aan de leiding schoot: 2-3.

Fortius zat er conditioneel en ook mentaal doorheen en daar profiteerde Diemen in de laatste tien minuten van door de score op te voeren. Dos Passos kopte een hoekschop terug op de inkomende Jelle de Wild: 2-4. Vlak voor tijd bekroonde de naar SDZ-vertrekkende linksbuiten Giliano Eyken een goede actie met een mooie pass op Bright Owusu, die de 2-5 eindstand op het scorebord zette.

Het was een belangrijke overwinning voor Diemen in de strijd om direct lijfsbehoud. “We hebben nog vijf wedstrijden om alles te ontlopen”, aldus Moelee. “Daar gaan we voor. Al die ploegen kunnen we hebben, maar we kunnen ook van ze verliezen.” Volgende week wacht de ploeg van Gerrie Breugem opnieuw een rechtstreeks duel tegen Arsenal. Fortius blijft twaalfde staan, maar zag de directe degradatiestreep iets dichterbij komen. Het verschil is nu nog twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)