Diemen zet kleine opmars door met gelijkspel bij DCG

Na een knappe overwinning op ZSGOWMS (2-0) heeft zondag derdeklasser Diemen ook op bezoek bij koploper DCG voor een verrassing gezorgd. De ploeg van Mark Steur sleepte in de slotfase een 2-2 gelijkspel uit het vuur. De bezoekers kwamen twee keer terug van een achterstand.

In de eerste helft had DCG een duidelijk veldoverwicht, maar werden er niet heel veel kansen gecreëerd. Als het tot een kans kwam, stond doelman Dean Palmer goed op zijn plek om redding te brengen. Eén keer was de jonge sluitpost kansloos, alleen bracht de paal redding.

Na de rust gebeurde er een hoop meer op Sportpark Ookmeer. Diemen kwam goed uit de kleedkamer en creëerde binnen tien minuten twee prima mogelijkheden. Eerst schoot Mike Eudoxie op de paal en even later kon Gianno dos Passos niet genoeg kracht achter een kopbal zetten. De score werd uiteindelijk geopend door de thuisploeg, nadat Anass Tazirane uit een hoekschop raak kopte: 1-0.

Daarna begon Diemen wat meer druk te geven en kwam het een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een schot van Maxim Stefels: 1-1. DCG schakelde weer een tandje bij en nam de leiding weer in handen. Na een goede aanval draaide Aziz Cakmak weg van zijn directe tegenstander om de 2-1 binnen te schieten. Ook deze achterstand werd weggepoetst door de bezoekers. In de 89ste minuut werd een vrije trap door De Wild teruggelegd, waardoor Jesse te Paske de 2-2 kon maken.

Diemen-trainer Mark Steur vond het een verdiend gelijkspel. “Zeker als je kijkt hoe wij de tweede helft startten. Met een beetje geluk hadden wij ook 0-2 kunnen voorstaan. Natuurlijk hadden zij meer de bal, maar wij stonden goed in de organisatie. Qua kansenverhouding denk ik dat wij een prima wedstrijd hebben gespeeld en dat 2-2 wel terecht is.”

Door het gelijkspel blijft Diemen, dat zeven punten pakte uit de laatste drie wedstrijden, ongeslagen in de tweede periode. DCG moet de koppositie nu delen met HBC en IVV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.