Diemen zet stijgende lijn door en verslaat RCH

Diemen lijkt na de dramatische start van het seizoen de weg naar boven in de derde klasse C weer enigszins te hebben gevonden. In Heemstede werd RCH met 0-2 verslagen. Stobbelaar en Moelee scoorden voor de ploeg van Robin Ernest.

Op een hobbelig grasveld was het RCH dat in de eerste helft licht de overhand had. Het speelde zeer opportunistisch met veel lange ballen en probeerde steeds snel de diepte te zoeken. Verdedigend stond Diemen echter prima, waardoor RCH geen echte kansen wist af te dwingen. In de opbouw durfde Diemen veel te weinig de vrije middenvelders in te spelen waardoor het tempo te laag bleef liggen en er ook aan Diemense zijde weinig echte kansen werden gecreëerd.

Moen redt 2Twee keer kwam Diemen er goed uit maar in beide gevallen was de voorzet net te scherp om Diemen op voorsprong te zetten. Zo eindigde een tamme eerste helft zonder echte grote kansen.

In de rust besloot Diemen om een verdediger te wisselen voor een aanvaller.  Aanvoerder Van Asselt kwam centraal achterin te spelen om de opbouw te verzorgen. Hierdoor kwam Diemen veel beter aan voetballen toe. RCH hield vast aan het opportunistische spel met veel hoge ballen richting het centrum en lopende mensen om de grote spits heen. Deze ballen waren echter meestal een prooi voor de sterk spelende Quincy Molly, die veel kopduels won van zijn directe tegenstander.

996646_690713974281416_918749376_nNa een minuut of tien een goede actie op snelheid van invaller Guy van der Vaart, die goed terug legde op Moelee. Zijn schot eindigde op de paal waarna spits Stobbelaar er snel bij was om de rebound binnen te schieten (0-1).

RCH schoof steeds meer mensen door om de gelijkmaker te forceren, maar gaf daarbij ook steeds meer ruimte weg.  In de omschakeling was Diemen in deze fase te slordig in de passing om de wedstrijd te beslissen. Zo vorderde de wedstrijd met een strijdend Diemen, dat verdedigend ook in de tweede helft als een huis stond. In blessuretijd maakte Moelee aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van Grifhorst rustig te blijven voor de keeper en beheerst de 0-2 aan te tekenen.