De Dijk haalt voormalig Arubaans international Raymond Baten (Quick)

Raymond Baten is de derde aanwinst voor derdedivisionist De Dijk voor volgend seizoen. De 28-jarige middenvelder komt over van Hoofdklasser Quick uit Den Haag. Baten speelde 21 interlands voor Aruba.

In december werd de controlerende middenvelder door de Amsterdammers benaderd. “Vervolgens hebben we een aantal goede gesprekken gevoerd en heb ik mijn keuze gemaakt. Ik kende de club al een beetje van eerdere wedstrijden. Ze hebben een goed voetballende ploeg en het is een ambitieuze club. Dat kwam ook naar voren in de gesprekken. Ze willen graag naar de Tweede Divisie en in de toekomst kijken of ze nog een stap kunnen maken.”

Die ambities spreken Baten aan. “Ik wil zelf ook op het hoogste amateurniveau spelen en De Dijk biedt mij die kans. Ik ga niet op de zaken vooruit lopen, maar als ze nu al promoveren naar de Tweede Divisie, zou dat super zijn. Dan willen we daarin voor promotie gaan spelen.”

Baten is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Quick. Eerder droeg hij het shirt van Westlandia, Rijnvogels en Voorschoten ’97. De controlerende middenvelder kwam 21 keer uit voor het nationale elftal van Aruba, waar hij anderhalf jaar geleden tegen Barbados (WK-kwalificatie) voor het laatst zijn opwachting maakte. Baten is na Dani Braspenning (AFC A1) en Jerghinio Sahadewsing (Quick Boys) de derde aanwinst voor de koploper van de Derde Divisie.

Foto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)