De Dijk knikkert FC Lisse op eigen bodem verdiend uit de beker

De Dijk heeft de eerste horde van de kwalificatieronde van de KNVB Beker genomen. Op bezoek bij FC Lisse ging de ploeg van trainer Jochem Twisker met 1-3 winnend het veld af. Achmed Ahahaoui zette de Amsterdammers in het eerste bedrijf op voorsprong. Na de rust kwam de thuisploeg langszij, maar Dennis Kaars en Nabil El Gourari brachten De Dijk in de slotfase naar de volgende ronde. Daar wacht ONS Boso Sneek, net als Lisse uitkomend in de zaterdag Derde Divisie.

“Over de hele wedstrijd gezien waren wij gewoon de betere ploeg. Na rust hadden we al de 0-2 moeten maken. In het middengedeelte van de tweede helft hadden we een moeilijke fase waarin ook de 1-1 viel, maar daarna pakten we het weer goed op. Een verdiende overwinning”, blikte Twisker terug.

De oefenmeester was over de beginfase niet geheel tevreden en kwam al vroeg zijn stoel af om de boel op scherp te zetten. De eerste grote kans was na een kwartier voor Lisse. Murat Önal kopte vrij in, maar vond doelman Stephan Veenboer op zijn weg. Halverwege het tweede bedrijf kreeg De Dijk meer overwicht en het leverde een paar goede mogelijkheden op. Een kopbal van El Gourari werd voor de lijn weggemaaid en een inzet van Ahahaoui van dichtbij werd geblokt door een Lisse-verdediger.

Diezelfde Ahahaoui was na een ruim halfuur wel trefzeker. Na goed voorbereidend werk van Tim Ruder opende de van De Meern overgekomen middenvelder uit de draai de score: 0-1. In de slotminuten van het eerste bedrijf liet Lisse weer van zich horen. Een vrije trap van Luciano Dompig werd uit de hoek getikt en een inzet van dichtbij van Koen Fokkema was te slap.

Met de voorsprong op zak begon De Dijk sterk aan de tweede helft. Kaars en Ahahaoui kregen goede mogelijkheden om de gasten op rozen te zetten. Het gebeurde niet en Lisse strafte De Dijk voor deze gemiste kansen door via Fokkema op aangeven van Martin van Eeuwijk de 1-1 op het scorebord te zetten.

Na deze gelijkmaker was de zondag derde divisionist even van slag. De Dijk kwam er even niet aan te pas, maar Lisse verzuimde de gasten een tik uit te delen. Veenboer hield een kopbal van Önal schitterend uit het doel en Fokkema mikte van dichtbij naast. Bij laatstgenoemde kans zag een deel van het Lisse-publiek het net al bollen. Twisker: ”Dit gebeurde ons zondag ook. We speelden met teveel mensen voor de bal en leden ook te vaak onnodig balverlies. Zo breng je elke tegenstander in de wedstrijd.”

De keuzeheer greep daarom in via een dubbele wissel. Harry Zwarthoed en Maarten Woudenberg verlieten het veld voor Chakib Tayeb en Moaad El Aakel. Na de omzettingen kreeg De Dijk de grip weer op het middenveld en trok het duel naar zich toe. El Gourari vond via een steekbal Kaars, die geen fout maakte: 1-2. Lisse kwam deze klap niet meer te boven en in de blessuretijd zorgde El Gourari vanaf elf meter zelfs voor het 1-3 slotakkoord.

Voor de volgende ronde die op woensdag 24 augustus op het programma staat, zit De Dijk wat langer in de bus. Dan moet de formatie uit Noord naar ONS Boso Sneek. “Ik ken ze van mijn tijd bij Spakenburg. Een ploeg die heel open speelt. Een leuke club ook trouwens.” Maar eerst zijn de ogen gericht op de derby tegen OFC. “Lang uitrusten is er niet bij, maar we hebben een brede selectie. Dus we moeten er niet al te moeilijk over doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)