Home / Algemeen / De Dijk krijgt oorwassing van IJsselmeervogels

De Dijk krijgt oorwassing van IJsselmeervogels

In de Tweede Divisie krijgt De Dijk klap na klap te verwerken. Na de interne onrust en nederlagen tegen AFC en HHC Hardenberg won IJsselmeervogels met 2-6 aan de Schellingwouderdijk. Door de nederlaag zakt De Dijk naar de vijftiende plaats.

Trainer Jochem Twisker was na afloop van het duel duidelijk voor de camera van Fox Sports: “Ik heb wel eens betere tijden gekend als trainer. De cijfers liegen niet. Uiteindelijk hebben we dik verdiend verloren. We hadden het redelijk onder controle, maar na die gelijkmaker zie je hoe kwetsbaar we zijn als het even tegen zit.”

De Dijk was na dertien minuten op voorsprong gekomen door een prachtige treffer van Jack Tuijp. Nadat Dylan Chiazor tien minuten voor rust in het strafschopgebied werd neergelegd en Oktay Öztürk de 1-1 binnenschoot, was het gedaan met de Amsterdammers. Binnen een mum van tijd stond het 1-3 door Soufian Moro en Robert Olijfveld. “Het stortte in elkaar en zijn we een labiele patiënt gebleken. Je kan je er niet eeuwig achter verschuilen, maar wat hier heeft plaatsgevonden heeft ons mentaal minder weerbaar gemaakt/”

Na rust gloorde er weer even hoop, maar Chakib Tayeb zag zijn kopbal gekeerd worden door doelman Jaimy Schaap. Drie gele kaarten voor De Dijk later (Zwarthoed, Ruder en Baten) kregen de Amsterdammers een tweede strafschop tegen. Ali Akla klopte Stan Bijl vanaf elf meter (1-4). In het resterende kwartier liep de teller nog behoorlijk op. In de tachtigste minuut maakte Gillian Justiana de 1-5 en twee minuten later zorgde Berry Powel voor de 1-6. Met zijn tweede van de middag maakte Tuijp vlak voor tijd de achterstand iets draaglijker: 2-6.

Twisker: “We zullen weer moeten gaan praten, maar zeker ook voetbaltechnisch en tactisch proberen ons te verbeteren. We moeten dit achter ons gaan laten, anders wordt het een zielig verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat we dit om kunnen draaien. Waarom zou dat niet kunnen. Ik geloof in deze selectie. We moeten niet ineens doen alsof we een kermiselftal hebben.”

Maandag een samenvatting en reacties. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Rob Beense

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)