Directeur amateurvoetbal Van der Zee wil minister wakker schudden

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee wil transparantere afspraken maken met minister Lodewijk Asscher over de nieuwe wet Werk en Zekerheid. Van der Zee wil een uitzondering voor de amateursport zodat trainers langer aan kunnen blijven en geen vaste aanstelling hoeven te krijgen na twee contracten.

“Ik ben bang voor een grijs circuit zonder transparante afspraken als er geen uitzondering komt in de nieuwe wet Werk en Zekerheid voor de amateursport” zegt Van der Zee vandaag in De Telegraaf. Asscher presenteert vandaag zijn begrotingsvoorstellen.

Volgens de wet Werk en Zekerheid moeten amateurclubs hun werknemers (zoals trainers) na twee contracten een verbintenis voor onbepaalde tijd geven of anders zes maanden buitenspel zetten voor dat ze weer een nieuw contract kunnen krijgen. “ Dat was altijd drie maanden en dat kon dan mooi in de zomer. Nu moet je dus wel een vast contract geven en als je dan toch van elkaar af wilt kost de clubs heel veel geld voor een afkoopsom.”

Van der Zee hoopt dat minister Asscher een uitzondering wil maken voor de sport. Kamerlid Anne Mulder (VVD) ziet wel wat in de plannen van Van der Zee. “In De Telegraaf benadrukt Van der Zee het belang voor de sport: “Wij als KNVB staan niet afwijzend tegenover een aparte cao, maar dan moet de minister ons een overbruggingsperiode gunnen. Maar het liefst hebben wij dat de termijn wordt teruggeschroefd van zes maanden naar drie maanden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)