Discutabel doelpunt in blessuretijd brengt AMVJ naast HBOK

Aan de imposante zegereeks van HBOK is in Amstelveen een eind gekomen. De ploeg van Wessel Colijn verspeelde op bezoek bij AMVJ een 0-2 voorsprong. Twee doelpunten van oud-HBOK’er Robin Meerhoff, waarvan de laatste in de blessuretijd een apart randje had, zorgden ervoor dat AMVJ nog niet helemaal is uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A.

Na de 2-0 nederlaag vorige week bij koploper AFC moest AMVJ winnen op de druk op te voeren. De ploeg van Hans Schakel leek echter nog met de nederlaag in de maag te zitten, want pas na een uur spelen konden de Amstelveners het eigen ritme terugvinden. Toen stond het al 0-2 voor de gasten. Met een half uur op de klok nam Mauritsio Helstone de bal goed mee in de lucht en passeerde doelman Levien Rocha. Davey de Haze kreeg vlak na rust een opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen, maar week te ver uit naar buiten nadat hij Rocha omspeelde. Tien minuten later viel de 0-2 wel, toen Helstone op aangeven van De Haze de bal diagonaal in het net schoot.

S1100014

Die tweede treffer van de Zunderdorpers schudde AMVJ wakker. In het laatste half uur was het de thuisploeg dat de klok sloeg. Het vele balbezit dat de ploeg had leverde echter nog geen grote kansen op. De aansluitingstreffer viel toch, in de 74ste minuut. Met een lastig schot zorgde Robin Meerhoff vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 1-2. Verder leek AMVJ niet te komen, waar HBOK het al leek op te geven en te hopen de drie punten over de streep te kunnen trekken. Met de vele vrije trappen die beide ploegen kregen, konden ze immers weinig gevaar stichten.

De indirecte vrije trap van Robin Meerhoff die de 2-2 opleverde. Op de foto is het niet goed te zien, maandag in De Terugblik de beelden
De indirecte vrije trap van Robin Meerhoff die de 2-2 opleverde. Op de foto is het niet goed te zien, maandag in De Terugblik de beelden

Toch zorgde zo’n vrije trap in de blessuretijd voor de gelijkmaker. Na een inzet van Bram van der Driest werd er volgens de scheidsrechter iets geroepen door een HBOK’er, waardoor er een indirecte vrije trap van dichterbij volgde. Het afleggen was van Bart Zoet en het schot van Meerhoff verdween diagonaal in de verre hoek. Tot grote verbazing van HBOK werd de treffer goedgekeurd door scheidsrechter Westhof, ook ondanks het vlagsignaal van de grensrechter. “Ik heb de beelden gezien en er is een spelregel dat de bal een omwenteling moet maken. Dat gebeurde niet”, was trainer Wessel Colijn na afloop duidelijk. “Of ik me bestolen voel? Eigenlijk hadden wij het al veel eerder af moeten maken.”

S1100010

Een hoop discussies en zelfs twee gele kaarten verder dacht iedereen dat de wedstrijd beslist was. Toch kreeg HBOK nog een levensgrote kans om de drie punten mee naar Zunderdorp mee te nemen, maar Davey de Haze was besluiteloos toen hij alleen op doelman Rocha af kon. De jonge aanvaller omspeelde hem deze keer opnieuw, week weer te ver uit en zag zijn inzet voorlangs gaan. Zo bleef het bij 2-2; een gewonnen punt voor AMVJ, waar HBOK er twee uit handen gaf.

“Als je terugkomt van een 0-2 achterstand, mag je zeker spreken van een gewonnen punten”, aldus AMVJ-trainer Hans Schakel. “Ik snapte eigenlijk niet de commotie na de gelijkmaker, Robin (Meerhoff, red.) schoot hem gewoon goed in. Als wij nog tien minuten hadden door kunnen voetballen, hadden wij deze wedstrijd nog gewonnen denk ik.”

AMVJ zag de achterstand op koploper AFC oplopen tot vijf punten. HBOK stijgt één plaatsje en staat nu zevende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)