Discutabele penalty in blessuretijd brengt AGB naast Roda ’23

In de zondag derde klasse C heeft koploper AGB op eigen veld met 3-3 gelijkgespeeld tegen Roda ’23. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Tien minuten voor tijd stond het nog 1-3. Omdat Arsenal-OSV (2-2) ook geen winnaar kende, blijft de situatie bovenin de ranglijst ongewijzigd.

Na afloop ging het vooral over de penalty die in de blessuretijd van de wedstrijd aan AGB werd gegeven. Invaller Muhammed Olgun ging erg makkelijk neer na een vermeend licht duwtje in de rug. AGB-trainer Senel Cebar beaamt dat de strafschop makkelijk was gegeven. “Ik heb zwaardere overtredingen gezien. Dit is de eerste penalty voor ons dit seizoen. Maar ik ben uiteraard blij dat we ‘m kregen.” Roda-trainer Marco Bragonje baalde. “Hij was erg makkelijk gegeven. Ik snap de emoties bij de jongens wel.”

AGB - Roda23

AGB had het moeilijk met het stugge Roda ’23, dat na elf minuten brutaal de leiding nam. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Michael Crombeen, die niet nadacht en de bal vanaf 25 meter schitterend in de kruising schoot. AGB speelde in deze fase slordig. Het leed vaak balverlies en gaf daardoor Roda ’23 de kans om er steeds uit te komen. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Nessie Imac. Zijn kopbal uit een corner werd van de lijn gehaald. Na ruim een half uur verdubbelde Roda ’23 de voorsprong. Rechtsbuiten Roy van Essen bereikte Melvin Joling op links. Hij sneed vanaf de punt van het strafschopgebied naar binnen en legde de bal mooi in de rechterbenedenhoek.

Tien minuten later had Roy van Essen het duel al op slot kunnen gooien. Hij kreeg de bal prompt voor zijn voeten na een misverstand tussen keeper Ruijmgaart en verdediger Eldemir. Van Essen schoot echter naast. Kort voor rust viel de goal toch aan de andere kant. Roda ’23 kreeg de bal na een vrije trap niet goed weg. De bal kwam voor de voeten van Rasim Yalcim, die heerlijk uithaalde. Voor de tweede keer deze middag verdween de bal in de kruising: 1-2. AGB leek toen bevrijd. Voor RODA kwam de rust als geroepen.

AGB - Roda23

Het was toch Roda ’23 dat het beste uit de kleedkamer kwam. Na 35 seconden in de tweede helft stond het al 1-3. Dennis Bakker liet keeper Ruijmgaart kansloos met een van richting veranderd schot. Twee minuten later kon Rasim Yalcin al meteen de aansluitingstreffer maken. Hij kwam vrij voor keeper Daan Stevens, die moeizaam de bal uit het doel ranselde. Het spelbeeld was in de tweede helft hetzelfde als in de eerste helft. AGB had de bal, maar kwam niet door de stugge Bovenkerkse defensie. Tevens moest AGB steeds bij balverlies oppassen voor de vlijmscherpe counter van RODA.

Acht minuten voor tijd kwam dan toch de aansluitingstreffer. Een schot van Rasim Yalcin werd nog gekeerd door Stevens, maar de rebound was een prooi voor Nessie Imac. De laatste tien minuten kreeg AGB kans op kans. Imac leek al de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 91ste minuut tekende Imac alsnog voor zijn tweede van de middag uit de veelbesproken strafschop.

AGB - Roda 23

Ondanks de late gelijkmaker vond Senel Cebar dat zijn ploeg alsnog twee punten had verloren. “RODA kwam niet om te voetballen. Zij zullen vast ziek zijn door de late gelijkmaker, maar aan de andere kant was er maar één ploeg dat voetbalde en dat waren wij.” Roda ’23-trainer Marco Bragonje was het niet met Cebar eens. “AGB had veelal de bal, maar wij hadden de meeste kansen. Ik vind dat wij vandaag drie punten hadden moeten hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)