Home / Algemeen / Divisieclubs blijven zich verzetten tegen contractspelers

Divisieclubs blijven zich verzetten tegen contractspelers

Gisteravond (maandag) vond er in Spakenburg een bijeenkomst plaats van de 44 divisieclubs. Zo’n zeventig vertegenwoordigers waren bij elkaar gekomen om de knelpunten van de licentievoorwaarden van de KNVB te bespreken. Eigenlijk ging het maar om een punt: de verplichte contracten.

Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk, was een van de aanwezigen. Langelaar: “Vooral de tegenstanders waren aan het woord. Het gevoel dat ik aan de avond heb overgehouden is dat het verzoek er gaat komen om de regels te versoepelen. Vooral het aantal contractspelers werd ter discussie gesteld. Daarnaast was iedereen tegen eventuele strafpunten. Het is het sterke verlangen van de clubs omdat voor elkaar te krijgen bij de KNVB. De druk ligt nu bij hun.”

Het bestuur van de CVTD (alle Tweede en Derde Divisieclubs) zal in een later stadium met de KNVB in gesprek gaan. AFC-voorzitter Ad Westerhof, tevens bestuurslid van de CVTD, sprak van een rustige avond. Westerhof: “De licentie eisen van de KNVB zijn op de contractspelers na geen enkel probleem. Voor die contracten moet er een CAO komen, maar dan moet 2/3 van de clubs voor zijn en die zijn er zeker niet. Er hoeven maar vijftien tegenstanders te zijn en die zijn er zeker. Als er geen contractspelers hoeven te zijn hoeft er ook geen CAO te komen.”

Aanstaande donderdag zullen zo’n twintig clubs, allemaal tegenstanders, in gesprek gaan met de KNVB. Westerhof: “We vechten er al lange tijd tegen en we hebben een sterke zaak. Daar ben ik van overtuigd. Wordt vervolgd.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)