Djoere de Jong nadert top drie

Djoere de Jong van WVHEDW, uitkomend in de zaterdag tweede klasse A, nadert in rap tempo de top drie van de topscorerslijst. Niet zo gek, aangezien hij in het uitstekend presterende team van WVHDW een basisplaats veroverd heeft. Een schril contrast met vorig seizoen, toen De Jong met rugproblemen het gehele seizoen niet in actie kwam. Dit jaar kan het heel mooi worden. Kampioen worden staat voor De Jong op de eerste plaats, maar zelf wil hij ook nog wel wat goals maken. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met hem.

Djoere de Jong (30) groeide op bij KBV op Riekerhaven. In het begin van zijn seniorentijd speelde hij onder Ton Pronk en Bart Logchies nog in de hoofdklasse. Na de fusie van KBV met Blauw Wit, keek hij het nog een jaartje aan, maar hij vond niet de sfeer meer die hij zocht.

De Jong:’Het waren mooie jaren bij KBV, maar bij Blauw Wit Amsterdam vond ik dat niet meer terug. Ik ben toen twee jaar naar de Ajax zaterdag amateurs gegaan. Daar belandde ik in het tweede. Toen ben ik samen met Robbert Stuut naar WVHEDW gegaan. Het mooie is dat ik nu met Robbert nog steeds in het eerste speel. Bij WVHEDW vind ik precies wat ik zoek. Een combinatie tussen het sociale en het presteren.’

Djoere de Jong
Djoere de Jong

De Jong moet dit seizoen zijn uiterste best doen om in de basis te beginnen. Trainer Steenvoorden heeft meer keus.
De Jong:’In het begin stond ik er niet in. Rob van Bunderen kreeg toen de voorkeur. Dan baal je behoorlijk, maar al snel bleek dat iedereen elkaar wat gunde. Die sfeer is gegroeid. We weten dat er iets moois kan gebeuren dit jaar. Dus als ik een keer gewisseld wordt zul je mij niet horen, we moeten het met z’n allen doen.’

De Jong staat nu op dertien doelpunten en kent zijn kwaliteiten.
De Jong:’Het klinkt cliché, maar ik heb een neusje voor de goal gekregen. Technisch is het niet altijd hoogstaand bij mij, maar in de loop der jaren ben ik slimmer geworden. Ze hoeven mij niet meer op snelheid de diepte in te sturen, dat beloop ik niet meer. Ik blijf echter een enorme scoringsdrang houden.’

Volgende week begint het uur van de waarheid voor WVHEDW met de uitwedstrijd bij Aalsmeer. In maart volgen de wedstrijden tegen alle hooggeklasseerde clubs.
De Jong:’Wij zijn er klaar voor. We zijn topfit. Ik ben ervan overtuigd dat als we scherp zijn we die pot tegen Aalsmeer kunnen winnen. Ons team is op alle fronten sterk op dit moment. Bovendien hebben we ontzettende lol in het voetballen.’

Over zijn persoonlijke ambities in het topscorerklassement.
De Jong:’Ik kreeg al sms’jes over Barcelona vandaag. Ik heb in mijn hoofd dat ik minstens twintig goals wil maken. Alles daarboven is meegenomen. Maar eigenlijk is mijn andere droom nog mooier. Ongeslagen kampioen worden dit seizoen met WVHEDW, dat zou echt geweldig zijn.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)