Doek valt voor ZSGOWMS

ZSGOWMS speelt volgend niet meer in de tweede klasse. Op eigen veld werd er met 2-4 verloren van United/DAVO en nadat er vorige ook al was verloren is het einde verhaal voor ZSGOwms. De toeschouwers die dachten dat ze vandaag een ploeg te zien kregen die voor hun laatste kans gingen vechten kwamen bedrogen uit. De ploeg van Rob Rijnink liet een matte vertoning zien, met slechts een opleving kort na rust.

Vooraf was de missie duidelijk. Vorige week was er met 2-1 verloren en ZSGOWMS moest dus minimaal met een doelpunt verschil winnen om in ieder geval een verlenging af te dwingen. In het begin leek het erop dat ZSGOWMS zich hiervan bewust was en koos de aanval. Het was slechts van korte duur. Er werd vaak zeer simpel balverlies geleden. Vooral de eenvoudige ballen over vijf meter werden zomaar ingeleverd. Zo hielp men United/DAVO wel erg gemakkelijk in het spel en daar wisten de gasten wel raad mee. Zij toonden wel de felheid van een ploeg die wilde winnen en kregen ook de eerste kansen. Nadat de scheidsrechter een penalty had kunnen geven aan de bezoekers, ging een vrije trap van Zafer Kandemir net naast. De bezoekers bleven beter, maar in de 15e minuut liet ZSGOWMS de eerste knappe aanval zien. De inzet ging echter naast. United/DAVO uitblinker Kandemir mocht snel daarna alleen op keeper Alex Bindenga af gaan, maar laatst genoemde redde knap. Waar iedereen zag dat United/DAVO beter in de wedstrijd zat, kwam ZSGOWMS toch op voorsprong. Clayton Uiterloo kreeg na een aanval over links de bal op de rand zestien meter en hij haalde doeltreffend uit. 1-0 voor ZSGOWMS en daarmee was de achterstand uit de eerste wedstrijd teniet gedaan. Heel lang kon men er niet van genieten, want vijf minuten later kende scheidsrechter Bastiaan Evers een penalty toe aan de bezoekers. Dennis van de Manakker werd omver gekegeld en vond dit niet erg. Hij ging liggen en Serdal Suvakci maakte de gelijkmaker vanaf elf meter. 1-1. Voor rust werd de hoop van ZSGOWMS al een stuk minder toen de verdediging en de keeper er niet best uitzagen bij een voorzet vanaf links. Kandemir van United/DAVO kon de bal in het lege doel plaatsen. 1-2, tevens de ruststand.

Na rust eindelijk een fase waarin ZSGOWMS de tegenstander onder druk hield. Spits Burak Turhan kwam meer in het spel en hij zorgde voor wat hoop, toen hij in de 50e minuut de 2-2 in tweede instantie kon binnenwerken. Slechts een doelpunt was nu genoeg voor de verlenging en ZSGOWMS ging op zoek. In de 70e minuut verdienden ze een penalty, maar deze werd niet gegeven. De ingelaste drinkpauze vanwege het warme weer deed ZSGOWMS blijkbaar de das om, want daarna was het United/DAVO dat het heft weer in handen nam. Erhan Kutlu mocht namens de bezoekers aan een slalom beginnen die hij met een puntertje in de verre hoek afrondde. 2-3 en einde verhaal voor ZSGOWMS. In de slotminuten moesten de Amsterdammers ook nog de 2-4 incasseren, die hard werd ingeschoten door Koray Celik van United/DAVO. Even later klonk het laatste fluitsignaal en was de degradatie van ZSGOWMS naar de derde klasse een feit.

Trainer Rob Rijnink van ZSGOWMS was gelaten na de wedstrijd.
Rijnink:’Een slechte wedstrijd van ons, teveel balverlies. We hadden de intentie om aanvallend te spelen, maar dan moet je de bal wel in de ploeg kunnen houden. In de tweede helft had ik even de hoop, maar dat was van korte duur.’

De oefenmeester die volgend ook weer de hoofdcoach is kijkt terug op een lastig seizoen.
Rijnink:’Het was inderdaad lastig. Ik heb veel jongens disciplinair moeten straffen. Ze willen allemaal naar de topklasse, maar dan als toeschouwer denk ik. Gewoon altijd komen trainen lijkt mij normaal, maar voor de jongens niet. Misschien moet ik ook niet zeuren, je weet dat dit in de lagere klasses gebeurt.’

ZSGOWMS degradeert dus naar de derde klasse, waar het volgend jaar wel interessant wordt. De buren van DCG en AGB spelen er ook in. Als de KNVB de huidige hanteert, wordt het een Amsterdamse klasse met veel derby’s. Leuk voor een ieder die van het Amsterdamse voetbal houdt. Voor United/DAVO volgt de dubbele ontmoeting met Zwanenburg voor een plaats in de tweede klasse. (foto: trainer Rob Rijnink)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)