Tussen doelman Mark Coonen en NFC trainer Patrick Lokken gata het waarschijnlijk niet meer goed komen

Doelman Coonen kwaad weg bij NFC

Doelman Mark Coonen van NFC is zaterdagmiddag in de rust van het duel tegen OSV in de zaterdag tweede klasse A kwaad weggelopen. Hij kon zich niet vinden in de instelling  van zijn medespelers. Een woordenwisseling in de kleedkamer liep zo hoog op dat trainer Patrick Lokken zei dat hij helemaal niet meer terug hoeft te komen.

Coonen: “Het speelt eigenlijk al vanaf de winterstop. Iedereen is met andere dingen bezig. Gaan daags voor de wedstrijd stappen en zijn bezig met waar ze volgend seizoen spelen. Het is een hele andere beleving dan ik heb. De hele week ben ik bezig geweest om fit te raken (Coonen liep vorige week een blessure aan de kuit op, red.). Ik doe er alles voor en dat zie ik niet bij sommige medespelers. Ik kan daar niet tegen. Het is een vriendenploeg maar als het echt lastig wordt zeggen ze elkaar de waarheid niet.”

NFC stond met 4-0 achter bij rust. Trainer Patrick Lokken: “ Het was echt drie keer niets wat we lieten zien. Vanaf de eerste minuut al. Iedereen was alles aan het afschuiven op elkaar. Niemand keek naar zich zelf. Het lag steeds aan een ander.”

Mark Coonen is niet van plan zijn trainer te bellen
Foto Jos Spitteler: Mark Coonen is niet van plan zijn trainer te bellen

Lokken aarzelde wat hij moest doen in de rust. Lokken: “ Ik heb echt getwijfeld of ik de kleedkamer in zou gaan. Boos worden had helemaal geen zin meer. Ik ben toch gegaan en toen was iedereen aal druk tegen elkaar aan het schreeuwen. De verwijten gingen over en weer. Ik heb gezegd dat ze daar mee op moesten houden en naar zich zelf moesten kijken.”  Coonen: “ Ik had echt het gevoel dat ik in de steek gelaten werd. Toen ik dat zei riep iemand dat ikzelf in de spiegel moest kijken. Dat heb ik gedaan en besloten dat ik niet verder zou spelen ook  omdat ik niet fit was.”

Patrick Lokken vindt dat Coonen zijn team in de steek heeft gelaten. " Ik ga hem niet bellen."
Patrick Lokken vindt dat Coonen zijn team in de steek heeft gelaten. ” Ik ga hem niet bellen.”

Lokken: “ Hij had zijn shirt uit getrokken en bleef maar herhalen dat hij er klaar mee was. Ik zei nog trek je shirt aan en ga spelen. Hou op met dat wijzen naar elkaar. Maar hij bleef maar doorgaan. Iedereen riep van alles door elkaar.”  Coonen: “ Toen ik zei dat ik niet verder ging riep iemand dat als ik nu zou stoppen ik maar beter helemaal weg kan blijven. Dat ik op moest rotten. Ik was niet boos omdat we 4-0 achter stonden maar wel om de beleving van mijn medespelers.”

Coonen vindt niet dat hij de handdoek heeft gegooid maar zegt dat hij niet meer mag komen! Trainer Lokken: “ Weglopen is het laagste in het voetbal wat je kan doen. Je laat iedereen in de steek. Hij bleef maar verwijten maken naar anderen. Wel vijf of zes keer.  Teon heb ik gezegd als je nu wegloopt hoef je van mij niet meer terug te komen. Hij kiest daar zelf voor.”

Zowel Lokken als Coonen lieten aan Het Amsterdamsche Voetbal weten dat ze verwachten dat de een de andere belt. Beiden zullen dat niet gaan doen. Aan het eerste seizoen van Coonen bij NFC lijkt dus een voortijdig einde te komen. Coonen: “ Als  de trainer mij  niet belt dan voel ik mij niet geroepen om morgen te spelen.” Lokken: “ Ik ben niet haatdragend , Ik heb niet verkeerds gedaan en ik ga hem zeker niet bellen. Hij laat gewoon het team in de steek. Ik ben er klaar mee.”

NFC speelt morgen (maandag) uit tegen Monnickendam. Coonen zal er niet bij zijn. Lokken trouwens ook niet want hij speelt met Argon tegen Koninklijke HFC. Lokken: “ We zijn bezig om Collin van Velzen (de doelman van vorig seizoen, red.) speelgerechtigd te krijgen maar hij heeft al een wedstrijd voor de zondag gespeeld. Dus dat gaat voorlopig niet lukken. Ik heb nog wel iemand achter de hand en anders zet ik gewoon een speler op doel. Het is niet anders.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)