Doelman Khmila (Chabab) gaat afbouwen bij SDZ

In de nadagen van zijn loopbaan is Yassin Khmila bezig rustig af te bouwen. De 37-jarige doelman verruilt Chabab voor SDZ. Een grote stap terug, van de Topklasse naar de vierde klasse, al maakt dat voor Khmila niet uit. Hij ziet het als een ideale kans om de club te helpen, binnen en buiten de lijnen.

“Bij Chabab had ik geen eerlijke kans gekregen. Ik heb er twee jaar gespeeld, maar het plezier ben ik verloren. Dat komt niet alleen door alle problemen die er rond de club zijn. Dat is jammer voor Chabab, verdienen ze niet, maar ik moet ook aan mezelf denken. Ik heb de afgelopen jaren genoeg meegemaakt en ben van plan rustig af te bouwen. Die kans krijg ik nu bij SDZ.”

Khmila is een bekende voor de vierdeklasser. Zo stond hij al twee seizoenen onder de lat bij SDZ en traint hij sindsdien de jonge doelmannen. “Ik ken de club en de cultuur. Het is een prachtige club. Ik hoop hier mijn plezier weer terug te vinden, want ik wil nog een paar jaar door. Mijn lichaam kan nog een paar jaar door, zolang ik fit ben blijf ik onder de lat staan. Ik denk nog steeds van waarde te kunnen zijn, ondanks mijn leeftijd.”

Yassine Khmila

Naast SDZ en Chabab was de 37-jarige doelman ook actief voor AGB, Pancratius en doorliep hij de jeugdopleiding van DWS. Aan het eind van zijn loopbaan hoopt Khmila de jongere spelers bij SDZ te kunnen helpen, binnen en buiten de lijnen. “Ik weet wat het is om op hoog niveau te spelen, hoe belangrijk discipline is. Mijn ervaring kan belangrijk zijn en daar hoop ik ook gebruik van te maken. Spelers moeten er zich van bewust zijn bij wat voor mooie club ze spelen, ook al is het in de vierde klasse. Als je echt iets wil bereiken, kom je er wel. Daar ben ik het voorbeeld van.”

Bij SDZ is Khmila van plan zijn loopbaan af te bouwen. “Dit is één van de mooiste clubs van Amsterdam, dus ik vind het geweldig om hier uiteindelijk te kunnen stoppen. Ook na mijn voetbalcarrière wil ik hier actief blijven. Ik train al de jeugdkeepers, maar ik wil meer. Ik wil de club helpen om op een hoger niveau te komen. Dat verdient SDZ namelijk.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)