Doelman Maxime Singels (AFC) viert zijn rentree met ruime nederlaag tegen ZOB

In de zaterdag tweede klasse A heeft AFC in Zuidoost Beemster een ruime nederlaag geleden tegen ZOB. Gelegenheidsdoelman Maxime Singels moest vier keer de bal uit het net halen. De goals werden eerlijk verdeeld over de eerste en de tweede helft.

Singels speelde voor het laatst in het eerste zondag elftal van AFC. In de kampioenswedstrijd tegen HBS aan het einde van het vorige seizoen. “Singels: “Ik heb dus een half jaar geen wedstrijden meer gespeeld. Het ging niet onaardig vandaag al moest ik natuurlijk wel weer even wennen.”

_MG_4300

Singels werd door trainer Wessel Colijn benaderd omdat zijn twee doelverdedigers wegens vakantie en een blessure de komende weken niet beschikbaar zijn. Singels: “ Ik ben voor drie wedstrijden gevraagd. Of er nog meer in zit? Dat weet ik niet. Als ik speel wil ik zo hoog mogelijk spelen en dat is niet in het eerste zaterdag team van AFC.” Singels was vorige jaar derde doelman bij het eerste zondag-elftal van AFC en speelde daarvoor in de Topklasse als eerste keeper bij Argon.

Maxime SIngels

Tegen ZOB moest hij dus vier treffers incasseren. Singels: “Eigenlijk kon ik misschien alleen aan het tweede doelpunt wat doen. Bij de eerste viel er een gat in onze defensie en kwam hun spits alleen op me af. Hij omspeelde mij en scoorde. Bij de tweede was het een vrije trap die ingekopt wordt. In eerste instantie red ik hem nog, maar in de rebound was ik kansloos. Ik had daar misschien toch uit moeten komen bij die vrije trap. Dat is het enige dat ik mezelf kan verwijten.”

Met een 2-0 achterstand zocht AFC de kleedkamer op. Singels: We creëren gewoon te weinig kansen al hadden we vlak na rust wel terug in de wedstrijd moeten komen, maar Dave Weinstein zag zijn strafschop worden gestopt.”

Joey Singels speelde samen met zijn broer Maxime weer eens in een elftal. het mocht niet baten.
Joey Singels speelde samen met zijn broer Maxime weer eens in een elftal. het mocht niet baten.

Singels, die samen met zijn broertje Joey speelde, kreeg nar rust dus ook nog twee treffers tegen. Singels: “ De derde en vierde goals waren bijna identiek. Twee mal was het een voorzet vanaf de zijkant die werd ingeschoten. AL met al een teleurstellende rentree. Op naar volgende week. Ik heb in ieder geval nog twee wedstrijden te gaan.”

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC