Home / Algemeen / Doelman Nick Ruijmgaart (AGB) stopt op hoogtepunt

Doelman Nick Ruijmgaart (AGB) stopt op hoogtepunt

AGB won afgelopen maandag met 2-0 van IVV en kroonde zich daarmee tot kampioen in de zondag derde klasse C. Keeper Nick Ruijmgaart zet een punt achter zijn loopbaan en stopt daarmee op zijn hoogtepunt.

Ruijmgaart beleefde maandag een fantastische tweede pinksterdag om zijn carrière mee af te sluiten. “De ontlading maandag was enorm groot,” vertelt de doelman. “Het was een mooi feest en we hebben het goed gevierd. De dag erna voelde ik het feestje wel. Ik vind dat we uiteindelijk de terechte kampioen zijn. Het was tot het einde toe spannend en ik ben blij dat we het maandag konden afmaken.”

De sluitpost geeft toe dat er veel spanning op het duel zat. “We speelden niet goed en de wedstrijd leek uiteindelijk op 0-0 af te stevenen. De keeper van IVV had een aantal goede reddingen tot hij ineens volledig in de fout ging. Daardoor kwamen wij op voorsprong en konden we uiteindelijk de wedstrijd naar ons toetrekken.”

Nick Ruijmgaart vingers in de neus AGB kampioen

Ruijmgaart vindt het nu een goed moment om zijn carrière te beëindigen. “Ik heb wel getwijfeld om nog een jaar door te gaan maar het ging gewoon niet meer. Ik heb veel pijntjes en zit bijna elke dag met ijs op me knie. Ik word in september 37 jaar en ik merk dat mijn lichaam gewoon steeds iets minder wordt. Met het kampioenschap is dit een mooi moment om te stoppen. Ik ga me nu bezig houden met het keeperstrainen bij de jeugd van JOS  op maandagavond en ik zou graag nog bij een andere club keeperstrainer willen worden.”

Vlak voor het einde van de wedstrijd tegen IVV kreeg de doelman een publiekswissel en pakte hij na de wedstrijd Melvin Holwijn even terug, die eerder dit seizoen zei dat Arsenal met twee vingers in de neus kampioen zou worden. “Mijn zusje begon daar na afloop over. Melvin is een vriend en oud-teamgenoot van me dus was het een leuk moment om hem even terug te pakken. Die publiekswissel was ook geweldig. Ik had dat eigenlijk helemaal niet verwacht en ineens wordt je door al die jongens van het veld gedragen. Het was een fantastische dag,” aldus Ruijmgaart.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Mario Wormhoudt

Send this to a friend