Doelman Partosoebroto (Overbos) vertrekt naar Legmeervogels

Donovan Partosoebroto staat volgend seizoen onder de lat bij Legmeervogels. De 26-jarige doelman komt over van Overbos, waarmee hij twee jaar geleden promoveerde naar de tweede klasse. “Drie weken geleden ben ik benaderd door Legmeervogels, de keuze was niet heel moeilijk”, vertelt Partosoebroto.

“Ik heb drie geweldige jaren gehad bij Overbos. Met een kampioenschap en een succesvol eerste jaar in de tweede klasse”, vervolgt Partosoebroto. “Voor mij is dit een mooie kans. Legmeervogels is een grote club. Tevens kunnen zij nog kampioen worden in de tweede klasse. Het lijkt mij dan ook mooi om in de eerste klasse te gaan spelen. Dat het op zondag is maakt mij niet uit. In het verleden heb ik ook met veel plezier op die dag gespeeld.”

De doelman treft bij Legmeervolgens veel bekenden. “Ik heb daar een een jaar lang meegetraind, nadat ik stopte bij Hoofddorp. Bij Legmeervogels heb ik weer het plezier in voetballen teruggevonden. Er spelen veel jongens met wie ik in dat jaar heb getraind.”

Bij de formatie uit Uithoorn gaat Partosoebroto knokken voor een plek onder de lat. “De eerste doelman moet worden geopereerd. Hij is daardoor meer dan zes maanden uit de roulatie. Met wie ik concurrentiestrijd aan moet gaan weet ik nog niet, maar ik geloof in mijn kwaliteiten.”

Inmiddels is bekend geworden wie de concurrent van Partosoebroto voor een plekje onder de lat geworden is. De club uit Uithoorn heeft Rahim Gök van CSW aangetrokken als zijn concurrent. Daarnaast maakte de club vandaag ook bekend dat Nick Verschut overkomt van AFC.

Legmeervogels gaat momenteel aan kop in de zondag tweede klasse B, terwijl Overbos in de zaterdag tweede klasse A nog strijd tegen degradatie. Komende zondag treft de keeper concurrent Monnickendam.  “Het is een lastig seizoen, maar ik ben er zeker van dat wij ons met Overbos veilig gaan spelen. We hebben nog een punt of zes nodig.”

Foto: Vegterimages

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!