Doelman Rene Jonker verruilt RKDES voor Zwanenburg

Rene Jonker, doelman van derdeklasser RKDES, speelt vanaf volgend seizoen voor Zwanenburg. Na drie jaar neemt de 28-jarige goalie afscheid van Kudelstaart. Rene  Jonker woont vlak bij het complex van Zwanenburg en ziet het als een mooie uitdaging om het elftal van Edwin Eefting naar de tweede klasse te brengen.

Jonker, dit seizoen in Zwanenburg begonnen met geven van training aan jeugdkeepers, maakte drie jaar geleden de overstap van Aalsmeer naar RKDES. Daarvoor speelde de goalie twee jaar voor het Amsterdamse DWS en een sezioen voor RCH. In de jeugd kwam Jonker uit voor Zwanenburg waaronder drie jaar selectievoetbal.

Zwanenburg probeert de goalie al seizoenen lang te bewegen tot een overgang naar het dorp in de Haarlemmermeerpolder. Zo vertelt Jonker tegen Voetbal in Aalsmeer: “Al jaren wordt ik gevraagd om terug te keren naar Zwanenburg. Dit keer heb ik besloten om daar op in te gaan. Ik woon aan de overkant van hun voetbalcomplex, dus ik stap zo het veld op. Scheelt aardig wat reistijd. Ik zie het als een mooie uitdaging om Zwanenburg naar de tweede klasse te kunnen brengen.”

Zwanenburg heeft nog een minimale kans op nacompetitievoetbal. Twee keer winst in de resterende twee duels is dan elk geval noodzaak, te beginnen aanstaande zondag tegen RKDES.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)