Doelman Richard de Groot redt Purmersteijn in strafschoppenserie

Zondag hoofdklasser heeft zich in de tweede ronde van de districtsbeker met moeite ontdaan van KFC. De ploeg van Martin van Ophuizen werd in reguliere speeltijd op 0-0 gehouden maar nam de strafschoppen beter dan de tweedeklasser.

In de vierde minuut raakte Dyllandro Panka al de lat en in de rebound kopte Martijn van Oers de bal binnen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een kwartier kreeg doelman Marc Konings van KFC een strakke voorzet niet onder controle waardoor Yassin el Yaakoubi op korte afstand van de doellijn een enorme kans kreeg wonderbaarlijk werd gemist. Purmersteijn bleef in de eerste helft kansen creëren maar wist deze niet te benutten terwijl de bezoekers nog gevaarlijk werden met een vrije trap van Joey Schoolmeester. Beide ploegen gingen daardoor zonder doelpunten rusten.

Ook na de pauze was Purmersteijn de betere ploeg en werd er achterin weinig weggegeven. Na een knappe pass werd Panka bereikt die voor de tweede maal in deze wedstrijd de lat raakte. KFC werd niet meer gevaarlijk en leek te hopen op strafschoppen. In de 87ste minuut kreeg Niels Eijkenhaar een geweldige kans om binnen te koppen maar kon de bal niet goed richting meegeven. KFC ontsnapte in de slotfase dus nog aan een nederlaag en kon zich opmaken voor de strafschoppenserie. Purmersteijn schoot al zijn strafschoppen raak terwijl doelman Richard de Groot twee strafschoppen stopte van KFC waardoor de ploeg van Martin van Ophuizen alsnog een ronde verder is in de beker.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.