Home / Algemeen / Doelman Ruben Geervliet voorkomt grote nederlaag De Dijk (zat) tegen Purmersteijn

Doelman Ruben Geervliet voorkomt grote nederlaag De Dijk (zat) tegen Purmersteijn

Het duel der promovendi in de zaterdag derde klasse A is een prooi geworden voor Purmersteijn. De ploeg van Lars Keppel versloeg De Dijk met 1-2. Die uitslag had veel hoger uit kunnen vallen, maar De Dijk-doelman Ruben Geervliet wilde niet meewerken aan een doelpuntenfestijn van de Purmerenders.

Op eigen veld nam De Dijk vanaf het begin het initiatief door stevig de duels in te gaan. Toch waren de eerste goede mogelijkheden voor Purmersteijn. Dick Bos zag zijn vrije trap rakelings over de lat scheren en een lobje van Ricardo spatte op de kruising uiteen. Na ruim een kwartier spelen kwam juist De Dijk aan de leiding. Sam Sajet bediende Daniël Sela en diens volley van verre afstand ging op prachtige wijze snoeihard in de kruising, onhoudbaar voor doelman Dave Hiddes: 1-0.

Hierna pakte Purmersteijn het energieker aan en kregen de bezoekers ook een overwicht. Dat resulteerde in de 25ste minuut in de gelijkmaker. Doelman Ruben Geervliet kon een schot van Bos keren, maar was in de rebound van Stam alsnog kansloos: 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft hadden de Purmerenders het verschil kunnen maken, maar lieten dit na. Kevin Hijlkema zag zijn stift over de lat gaan, Lorenzo Rijmers schoot voorlangs en oog-in-oog met Geervliet was een inzet van Hijlkema te zacht.

Vlak voor de rust kreeg De Dijk een flinke tegenslag te verwerken. Op de rand van het strafschopgebied vloerde verdediger Saled Mostafa de doorgebroken Stam, waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. Met een numerieke meerderheid kreeg Purmersteijn in de tweede helft nog meer balbezit en werd De Dijk in de verdediging gedrukt, op jacht naar de voorsprong.

Nadat Geervliet met een zeer fraaie redding een vrije trap van Bos uit de hoek haalde, werd de sluitpost na een klein uur spelen alsnog voor de tweede keer geklopt. Uit een kort genomen hoekschop van Bos schoot Rijmers de 1-2 binnen. Nadat ook Sam Sajet met een tweede gele kaart vroegtijdig kon gaan douchen, begon het er voor het negental van De Dijk somber uit te zien.

Purmersteijn kreeg kans op kans, maar verzuimde te profiteren van het ruime overtal. Geervliet redde goed op een uithaal van Stam, weerhield ook Rijmers van het scoren, uit een hoekschop kopte Roy Klop rakelings over en een stiftbal van Stam werd van de doellijn gehaald. De Dijk kreeg in die fase slechts een enkel kansje: uit een voorzet van Danny van der Kolk mikte Bas van de Spek net iets te hoog. De Amsterdammers mochten Geervliet danken dat er geen grote nederlaag werd geleden. Het bleef bij 1-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jeroen Hijlkema