Doelpunt Ahahaoui volstaat voor zege HBOK op Wartburgia

HBOK heeft zich tegen Wartburgia gerevancheerd voor het puntverlies vorige week bij Buiksloot (2-2). Op eigen veld versloeg de ploeg van Jan de Haze Wartburgia, dat net als de Zunderdorpers vier punten pakte uit de eerste twee wedstrijden. Een doelpunt van Achmed Ahahaoui was voldoende voor de drie punten.

Voor het bezoekje aan Zunderdorp koos Wartburgia-trainer Hans Bergsma voor een behoudende 5-3-2 opstelling. Het initiatief kwam bij HBOK te liggen, dat dit ook direct greep en binnen drie minuten al het houtwerk trof met een kopbal op de lat. Het duurde een kwartier voordat Wartburgia zich een beetje kon ontworstelen aan de druk van de thuisploeg. Dit resulteerde in de zeventiende minuut in een goede mogelijkheid voor Wanar Kelmanutu. Zijn schot belandde ook op de lat.

HBOK was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar had moeite om tegen een zeer compact Wartburgia grote kansen te creëren. Vroeg in het tweede bedrijf werd de score alsnog geopende. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de Amsterdamse defensie, waardoor Achmed Ahahoui de 1-0 kon binnen schieten.

Bergsma greep direct na de tegentreffer in door een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. De bezoekers werden sterker en kregen via Niek Remijn en Daan Tuerlings ook goede mogelijkheden op de gelijkmaker. De voorhoedespelers van Wartburgia hadden het vizier niet op scherp om een doelpunt te forceren.

De 1-0 werd door HBOK over de streep getrokken, waardoor de Zunderdorpers weer gedeeld aan kop gaan. Wartburgia leed de eerste nederlaag en zakte naar de zevende plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.