Doelpunt Ignacio bezorgt AFC punt tegen Excelsior Maassluis

AFC heeft dankzij aanwinst Raily Ignacio een punt overgehouden aan het duel met Excelsior Maassluis. De aanvaller die in de winterstop overkwam van Kozakken Boys scoorde vierde minuten na rust en zorgde voor de 1-1 eindstand.

“Ik kan niet echt tevreden zijn. Natuurlijk ben ik blij met een punt, maar het hadden er drie moeten zijn”, stelde de nieuwste aanwinst. “Ik kreeg voor rust ook een hele grote kans, maar ik zag die bal te laat aankomen. Gelukkig had ik na rust wat meer tijd bij mijn goal.”

Ignacio begon in de punt van de aanval met naast zich Melvin Grootfaam en Matthijs Jesse aan de zijkanten. Al in de eerste minuut greep Ignacio naar zijn hoofd toen de bezoekers een enorme kans niet wisten te benutten. Zelf moest hij wachten tot de zestiende minuut op zijn eerste kans. Nadat hij goed wegdraaide bij Daan Smith schoot hij echter te slap in om het doelman Jean-Paul van Leeuwen moeilijk te maken.

Excelsior kreeg voor rust de beste mogelijkheden op een doelpunt. Een voorzet van Elson Rosario werd door Dean van Ooijen van dichtbij gemist. Acht minuten voor rust leek Ignacio de ban te breken, maar een voorzet van Grootfaam zag hij te laat aankomen. Met nog twee minuten te spelen ging het toch weer mis voor AFC. Een voorzet van Rosario werd door Kevin Vink, via een AFC-er, teruggekopt. Daan Blij stond op de juiste plaats om de 0-1 achter Zonneveld te schieten.

Na rust liet AFC zien zich daar niet bij neer te leggen. Het betaalde zich al snel uit in de gelijkmaker. Jesse gaf voor en Ignacio kon bij de tweede paal de 1-1 maken. “Het is natuurlijk heerlijk te scoren bij je debuut, maar ik had liever gewonnen.”

Kansen op nog een treffer kreeg Ignacio niet meer. AFC ontsnapte, door een aantal prima reddingen van Zonneveld, aan en nieuwe achterstand toen een kopbal van Smith en de rebound van Gerwin Lake er niet ingingen. Grootfaam probeerde het in de slotfase nog twee keer met een afstandsschot maar een treffer leverde het meer op. Een gelijkspel was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Wetzel: “Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik kan hier mee leven. Ik ben tevreden met wat ik vandaag gezien heb van mijn spelers.”

Later deze week een uitgebreide interview met Raily Igancio. Maandag de samenvatting en reacties. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Foto Orange Pictures Marcel van den Bos | Raily Ignacio (l) in duel met Demi Gosepa