Doelpunt van Martijn Tjon-A-Njoek volstaat voor zege Legmeervogels op AGB

Legmeervogels heeft zich door een krappe overwinning op AGB enigszins hersteld van de zware nederlaag van vorige week bij Zeeburgia (7-4). De ploeg van Florian Wolf had aan een doelpunt van Martijn Tjon-A-Njoek genoeg voor de zege. Daardoor zijn de Uithoorners zelfs even uit de gevarenzone van de zondag eerste klasse A.

De eerste vijftien minuten van het duel op het kunstgrasveld van AGB-buurman Vlug & Vaardig waren voor Legmeervogels. Mitchell Verschut, Martijn-Tjon-A-Njoek en Dennis Bakker slaagden er nog niet in om doelman Selattin Dagasan te passeren. Na een moeizame openingsfase kwam AGB langzaam beter in de wedstrijd. Aanvoerder Hursut Meric zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Clé de Vos Mooij. Het spelbeeld bleef vervolgens op en neer gaan met veel aanvallen aan beide kanten, zonder dat de doelmannen echt in actie hoefden te komen.

Ook in de tweede helft ging het gelijk op. Dagasan tikte met een uiterste krachtsinspanning een kopbal van Noud Schartman uit zijn doel, iets wat De Vos Mooij aan de andere kant van het veld ook deed op een inzet van Meric. Er leek niet meer gescoord te worden, tot de zeventigste minuut. Een verre uittrap werd door verschillende AGB-spelers gemist, waardoor Tjon-A-Njoek opeens voor het doel verscheen. Op fraaie wijze schoot de spits de 0-1 binnen.

Na deze tegentreffer verliet AGB de defensieve stellingen en ging vol op de aanval in de jacht op een gelijkmaker. Het slotoffensief van de thuisploeg leidde tot veel spannende momenten voor het Uithoornse doel, maar een doelpunt bleef uit. Het vizier van de Amsterdamse aanvallers stond niet voldoende op scherp om een positief resultaat aan het duel over te houden.

Het lukte Legmeervogels om de kleine marge over de streep te trekken en de aansluiting met de middenmoot te vinden. De Uithoorners klommen naar de elfde plek, één punt boven de nacompetitiestreep. AGB staat twee plaatsen hoger. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.