Doelpunten in eerste helft brengen Arsenal de zege tegen Diemen

Diemen heeft haar goede reeks geen vervolg kunnen geven, aan het IJsbaanpad versloeg Arsenal het elftal van Robin Ernest met 3-1. Diemen staat op de twaalfde plaats, de afstand tot een veilige tiende plek is groot en bedraagt acht punten. Arsenal doet het in haar debuutjaar in de derde klasse prima en staat op de vierde plaats in zondag 3C.

Als er mensen waren die na een minuut of tien aankwam op het sportpark van Arsenal dan hebben die eigenlijk al het spektakel gemist. Diemen leek meteen vanaf de aftap de leiding te nemen. Van Asselt vond van Bree die de bal terug legde op Stobbelaar die na 20 sec leek te scoren. Om onbegrijpelijke redenen nam de scheidsrechter echter het vlagsignaal van de grensrechter van Arsenal over, zo werd een voor iedereen glaszuiver doelpunt afgekeurd. In plaats van een 0-1 voorsprong voor Diemen stond er ineens een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Aan de hand van Raymond Alexandre, die eerst zelf een mooie actie afrondde en vervolgens Ter Bruggen in staat stelde te scoren denderde Arsenal in korte tijd over Diemen heen. Toen Diemen ook nog een ongelukkige penalty tegen kreeg die beheerst werd benut door Said Saidi Amor leek een afstraffing in de maak.

IMG_3848

Diemen kreeg na een dramatisch verlopen eerste kwartier weer wat meer grip op het spel en Arsenal liet de teugels wat vieren. Arsenal geloofde het wel en zakte terug, waardoor Diemen veel ruimte kreeg om te voetballen. Het lukte Diemen nauwelijks om het verdedigende blok van Arsenal te ontregelen. Vlak voor rust wist Diemen dan toch iets terug te doen toen na een mooi opgebouwde aanval Moelee met een steekbal Stobbelaar wist te lanceren die vrij voor de keeper netjes wist binnen te schieten.

IMG_3837

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, met een Diemen dat probeerde terug in de wedstrijd te komen en Arsenal dat niet meer hoefde. De thuisploeg bleef vrij makkelijk op de been en werd zelf nog het meest gevaarlijk in de counter, waar doelman Moen nog twee keer prima wist te redden op pogingen van Alexandre en Amor. Diemen ontbeerde de echte scherpte en het geluk om nog echt gevaarlijk te worden. Zo won de thuisploeg verdiend en zal Diemen in de resterende wedstrijden haar punten moeten pakken om in de derde klasse te blijven.

Verslag en foto’s Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)