Home / Algemeen / Doelpuntendroogte voor De Meer: “Niet in paniek raken”

Doelpuntendroogte voor De Meer: “Niet in paniek raken”

Na een prima seizoenstart is promovendus De Meer inmiddels afgezakt naar een nacompetitieplek in de zondag derde klasse C. De ploeg van Stan Bijl verloor de laatste zes wedstrijden, waarvan er in de laatste vijf zelfs helemaal niet werd gescoord. “Als wij niet genoeg kansen zouden creëren, dan zouden we in paniek moeten raken.”

“Ons probleem is dat we te weinig scoren. Zo belonen we onszelf niet voor het feit dat we toch nog best aardige potjes op de mat leggen”, zegt de oefenmeester. Volgens hem is scoren ook een kwaliteit. “We trainen hard om wel de goals te maken. Het moet nu gaan gebeuren. Natuurlijk wordt het vertrouwen van die jongens minder als je vijf wedstrijden niet scoort. Daar begin je ook een beetje tegenaan te hikken.”

Ondanks de slechte resultaten maakt Bijl, bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke, zich geen zorgen over zijn eigen toekomst bij De Meer. “Ik denk dat de club ook ziet dat er qua spel, individuele ontwikkeling en de ontwikkeling als groep, nog genoeg groei plaatsvindt. We moeten ook een beetje door de resultaten en goals heen kijken om dat te zien.” Zo is het belangrijk om nu niet te gaan wanhopen. “Dat probeer ik naar die jongens en naar de club uit te stralen; we moeten niet in paniek raken op dit moment. Als wij niet genoeg kansen zouden creëren, dan zouden we in paniek moeten raken. Er moet op een gegeven moment een goal vallen en je hoopt dat er dan meer volgen. Dat mooie spreekwoord met een schaap over de dam.”

De eerstvolgende kans om af te rekenen met de doelpuntendroogte is komend weekend tegen kampioenskandidaat IVV. “In de uitwedstrijd vond ik dat wij eigenlijk zeventig minuten lang de betere ploeg waren. Alleen verlies je die wedstrijd wel (3-1, red.). Natuurlijk is IVV een goede ploeg maar wij moeten het iedereen lastig kunnen maken”, zegt Bijl over de komende tegenstander, nota bene de club waartegen de Amsterdammers voor het laatst scoorden. Voor de rest van dit seizoen, hoopt de oefenmeester maar op één ding. “Ik vind dat wij met deze groep directe handhaving moeten kunnen behalen. Anders hebben we het niet goed gedaan; als groep en ik als trainer.”

Foto: John Beckman