Doelpuntenfestijn bij FC Marlene levert voor ASV Lebo punt op

ASV Lebo is met een punt teruggekeerd uit Heerhugowaard. De ploeg van Calvin Blankendal speelde op bezoek bij FC Marlene met 7-7 gelijk en daardoor blijven de play-offplekken in de Eredivisie zaalvoetbal ver uit zicht voor de Amsterdammers.

Lebo wilde 2019 op een goede manier starten, maar keek na vijf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpunten van Stefan Dol en Amsterdammer Iliass Bouzit (ex-‘T Knooppunt) zorgden ervoor dat de bezoekers in de achtervolging mochten. Toen Ismael Hamdaoui enkele minuten later ook de 3-0 op het scorebord bracht, werd het al helemaal een lastige opgave.

Via Omar Tissoudali deden de gasten iets terug, maar al snel bracht Nigel Wijdenbosch het verschil weer naar drie doelpunten. Toch lukte het ASV Lebo om de spanning terug te brengen. Twee treffers van Soeremly Te Vrede zorgden voor een 4-3 tussenstand, terwijl de Amsterdammers op dat moment met een man minder speelden vanwege een rode kaart voor Ilias Aynaou nadat hij Hamdaoui opzichtig vasthield.

Nog voor de rust zette Nabil Akaazoun de thuisploeg op een 5-3 voorsprong. In de tweede helft gingen beide ploegen verder met waar ze gebleven waren: het maken van doelpunten. Ike Neil strafte balverlies van Mo Attaibi (ook ex-‘T Knooppunt) af voor de 5-4, Bouzit bracht de marge weer naar twee namens FC Marlene en Tissoudali zorgde ervoor dat de spanning in de wedstrijd bleef met de 6-5.

Onder aanvoering van de routinier bleef ASV Lebo knokken en kwam het halverwege het tweede bedrijf ook verdiend op gelijke hoogte. Sterker nog: een punter van Ike Neil leverde een 6-7 voorsprong op. Hamdaoui bracht de thuisploeg vervolgens weer naast de Amsterdammers, die hierdoor genoegen moesten nemen met een punt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal.