Foto Jos Spitteler: Visser blijft Vernon Essed voor

Doelpuntenfestijn bij NFC-AMVJ

NFC en AMVJ hebben er in de tweede klasse A een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. In ieder geval voor de neutrale toeschouwer. AMVJ trok uiteindelijk aan het langste eind door met 3-4 te winnen. De ploeg van Maurice Kuijper blijft daar door in het spoor van periode winnaar WV-HEDW. Later op de avond ene samenvatting en reacties van de Wedstrijd van de Week.

Voor de 200 toeschouwers waren er zeker meer dan de helft die zich in de openingsfase mateloos ergerde aan het geklungel in de NFC defensie. Michael Schuit, Ramon en Vernon Essed waren veel te laconiek in de opbouw. Het was een wonder dat het nog tot de vijfde minuut duurde voordat AMVJ profiteerde. Wieger Visser zorgde op aangeven van Boer voor de 0-1. In de openingsfase hadden de bezoekers de trekker al kunnen overhalen. NFC gooide na iets meer dan een kwartier de schroom van zich af wat resulteerde in de gelijkmaker van Maarten Zwaan op aangeven van Ramon Essed.

Foto Jos Spitteler: Visser schreeuwt het uit nadat hij Mark Coonen heeft geklopt

Ondanks de gelijkmaker bleef de ploeg van Patrick Lokken fout op fout stapelen. Vooral Michael Schuit had zijn hoofd er niet bij en koos te vaak voor de voetballende oplossing in plaats van de bal een ram te geven. Imke van Moorselaar zorgde er voor dat René Boer de 1-2 kon maken. Twee doelpunten van AMVJ met dank aan NFC. Zeker niet tegen de verhouding in maar simpelweg dom weggegeven. Toch stond het bij rust 2-2. Nicky van Nieuwkerk stuurde Leon van Delft slim weg en zijn voorzet werd door Jacco Tolman goed afgemaakt, 2-2.

De tweede helft was 23 seconden onderweg of NFC stond voor het eerst op voorsprong. Een goede actie van Tolman werd door Zwaan met een doelpunt bekroond. AMVJ voetbalde daarna lange tijd tegen zich zelf. Van het combinatie voetbal uit de eerste helft was weinig meer over. Gezien het speelbeeld was de 3-3 van Rene Boer wel verdiend maar de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam mag de NFC defensie zich wederom aanrekenen. Invaller Leon Götz bepaalde eindstand uiteindelijk op 3-4.

Foto Jos Spitteler: Wieger Visser is Vernon Essed te snel af

In de slotfase speelde NFC alles of niets wat nog voor een aantal mogelijkheden zorgde ook. Marcel Wennekes schoor een vrije trap op de lat en in de slotseconden van de wedstrijd was het NFC goalie Mark Coonen die een corner maar net naast het doel van zijn collega kopte. Het bleef echter bij 3-4 en zo pakte AMVJ drie belangrijke punten in de strijd om de koppositie.

Kijk voor de uitslagen en stand op de klassenpagina van zaterdag 2A. Later op de avond ene samenvatting en reacties van de Wedstrijd van de Week.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)